E-commerce Manager till Skoman

E-commerce Manager till Skoman

Skoman är inne i en spännande fas och söker nu en E-commerce Manager som vill vara med i bolagets fortsatta utvecklingsresa och lyfta e-handeln mot nya höjder. Brinner du för e-handel, vill ha en bred och variationsrik roll där möjligheten att utvecklas och påverka är stor? Då skall du söka tjänsten och bli Skomans nya E-commerce Manager!

Du kommer in i en spännande fas i ett välrenommerat, stabilt och familjärt bolag som har en lång historia med snart 30 år inom sin bransch. Nu siktar man framåt och satsar mycket på sin e-handel och digitala utveckling för att möta morgondagens behov. Du kommer att erbjudas en omväxlande och spännande tjänst där det ges stora möjligheter att påverka verksamheten och utvecklas i takt med att bolaget växer. Skoman har idag drygt 25 anställda fördelat på kontor, lager och butiker.

Om Skoman
Skoman är ett privatägt företag med vision att erbjuda ett noga utvalt sortiment till hela familjen. Våra 5 butiker är centralt belägna med engagerade och kunniga säljare som står för en välkomnande och säljande exponering. Vårt sortiment består av en bred mix av många välkända varumärken i ett mellanprissegment. Vi tycker att skor är det plagg som allra bäst visar vem du är. Trots lång tradition inom svensk skohandel skiftar vi nu fokus och satsar nästan uteslutande på att öka e-handelns andel av den totala försäljningen.

Om tjänsten
I rollen som E-commerce Manager blir du ett viktigt tillskott i e-handelsteamet och bolagets fortsatta utveckling. Du kommer att arbeta i en bred och spännande roll med övergripande ansvar för företagets e-handel. Rollen inkluderar såväl operativa som strategiska arbetsuppgifter och lämpar sig väl för dig som trivs i en bred roll där hela din kunskapsbank och erfarenhet kommer till nytta. I nära samarbete med VD och Content Manager driver och utvecklar ni de tekniska förutsättningarna, arbetar mot uppsatta KPI:er och optimerar e-handeln för en ökad försäljning. Alla arbetsprocesser genomsyras av hög serviceanda och ett bra teamwork som ledstjärna i det dagliga arbetet. Vidare innebär dina huvudsakliga arbetsuppgifter;
 • Övergripande ansvar för e-handelssatsningen med fokus på innehåll, utveckling och förbättring av e-handeln.
 • Löpande arbete med optimering av sajt samt vara drivande i utveckling och genomförandet av marknadskampanjer.
 • Säljdrivande online-aktiviteter genom bland annat SEO/SEM där Google Ads och Google Analytics är viktiga verktyg i tjänsten.
 • Arbeta med Klarna, Jetshop och olika affärssystem
 • Arbeta med ett Omnichannel-tänk då bolaget bedriver såväl e-handel som fysisk handel
Som E-commerce Manager kommer du ha stora möjligheter att påverka bolagets övergripande e-handel och dess fortsatta utveckling.

Din bakgrund
Vi tror att rätt person för tjänsten har en relevant utbildning eller att du på annat sätt har byggt upp din kunskap inom e-handel. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en liknande roll, framförallt inom retail och med fördel i en organisation med en stark närvaro online. Kanske har du varit med på en liknande utvecklingsresa tidigare där du varit med och byggt upp och utvecklat e-handeln samt förstår vilka framgångsfaktorer som är grundläggande. Det viktigaste är dock att du går igång på resan, är driven och vill utvecklas med bolaget. Har du dessutom nedan erfarenheter och kunskaper har du goda förutsättningar att lyckas i tjänsten;
 • Kunskaper inom trafikdrivning, kundbeteenden och lojalitet, konverteringsoptimering och kundanskaffning
 • Erfarenhet av att arbeta i något CMS -och E-mail marketing system
 • Erfarenhet av att optimera och utveckla innehåll och webbsida för att kontinuerligt förbättra utfall och resultat
 • God vana av analys, uppföljning och rapportering
 • Förståelse för försäljningsprocesser och kundresa online
 • Flytande i svenska och engelska både i tal och skrift
 • Goda kunskaper inom SEO och SEM samt AB-testning
Om dig
Vi söker dig som trivs i en bred roll som kombinerar operativt arbete med strategiska inslag. Att du brinner för e-handel och kundupplevelse samt har ett genuint intresse för digital marknadsföring och försäljning ser vi som en självklarhet. Kan du dessutom identifiera dig med nedan så har du goda förutsättningar att lyckas i rollen;
 • Är prestigelös och trivs med teamwork där alla hjälps åt för att nå målen
 • Doer som tar ansvar från idé till avslut
 • Är resultatdriven och kombinerar ett högt driv med en stor ödmjukhet
 • Självgående, analytisk och lösningsorienterad i din person samtidigt som du enkelt skapar dig en överblick i verksamheten
 • Nyfiken och håller dig uppdaterad inom e-handeln och digitala trender, kommunikation/marknadsföring
Skoman erbjuder dig
Som Skomans nya E-commerce Manager kommer du in i ett viktigt skede där du får vara med och bygga upp samt utveckla bolagets e-handel med inflytande över såväl din egen arbetsroll och utveckling som bolagets framtida utveckling. Du ansluter till ett familjärt bolag med duktiga, engagerade och drivna medarbetare där företagskulturen andas teamwork och högt i tak. Medarbetarna är Skomans viktigaste resurs och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Placering & start
Tjänsten utgår från verksamhetens huvudkontor i Norsborg där även centrallagret återfinns. Tjänsten är på heltid och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av er till oss på 040-6434840 alternativt info(at)ecommercerecruit.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan.
#ecommerce #ecommercemanager #onlinesales #ehandel #ecommerce #skoman #ehandelsjobb #ecommercerecruit #skor #shoes #fashion
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Marknadsföring, Direkt marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering inom området e-handel och digitala tjänster. Vi har inte bara mångårig erfarenhet av att rekrytera till just e-handelsföretag, utan vi sitter dessutom rent fysiskt tillsammans med flera olika e-handelsföretag. På denna sida hittar du lediga jobb inom e-handel och digitalt. Vill du ha hjälp med rekrytering så kan du här läsa mer om E-commerce recruit.