Redovisningsansvarig

Redovisningsansvarig

Botkyrkabyggen är ett av landets större allmännyttiga bostadsföretag med ca 11 000 hyresbostäder och 130 anställda. Vi arbetar för att vara landets mest kundorienterade företag med ledorden nära-engagerade-pålitliga. Botkyrkabyggen är också ett företag som arbetar för ökad mångfald, en jämn könsfördelning av kvinnor och män i olika åldrar och med spridning i etnisk bakgrund hos personalen.Vi söker en Redovisningsansvarig till Botkyrkabyggen och dess dotterbolag. Som Redovisningsansvarig är du en del av ekonomiavdelningen och är direkt underställd Ekonomichefen.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Löpande redovisning, koncernredovisning samt månatliga avstämningar
  • Upprätta månads-, tertial- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Ansvarig för skatte- och momsredovisning samt anläggningsregister
  • Delta i budget- och prognosprocesser, samt där tillhörande rapportering
  • Leda och utveckla rutiner och processer inom ekonomifunktionen
  • Aktivt stödja bolagets avdelningar avseende ekonomiska frågor
  • Aktivt följa och förmedla förändringar och nya lagkrav inom redovisning och skatter
Vid behov fungerar du som en backup för övriga anställda på ekonomiavdelningen samt är ekonomichefen behjälplig vid andra arbetsuppgifter som kan uppstå inom avdelningens ramar.

Kravprofil

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning från högskola eller universitet samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från fastighetsbranschen eller revision. Du har tidigare arbetat med processutveckling samt har dokumenterad erfarenhet av moms- och skattehantering. Som person är du ansvarstagande, analytisk och kvalitetsmedveten. Du har goda kunskaper i Excel och arbetar på ett strukturerat och lösningsorienterat sätt. Du är relationsskapande och har en god kommunikativ förmåga.

Övrigt

Botkyrkabyggen erbjuder ett stimulerande arbete med goda möjligheter till utveckling och många kontaktytor både i och utanför företaget. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, flexibla arbetstider och ett gott arbetsklimat. Botkyrkabyggen är en rökfri arbetsplats. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Närmare upplysningar lämnas av Fredrik Vitrera Luiga, Ekonomichef, tfn 070-162 94 82.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.botkyrkabyggen.se/
Sista ansökningsdag 29 juni (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrkabyggen är ett av landets större allmännyttiga bostadsföretag med 10 700 hyresbostäder och ett kommersiellt bestånd motsvarande drygt 46 000 kvm, inklusive centrumanläggningar. Vi är 130 anställda och arbetar för att vara landets mest kundorienterade företag med ledorden nära-engagerade- pålitliga. Botkyrkabyggen är ett företag som arbetar för ökad mångfald, en jämn könsfördelning av kvinnor och män i olika åldrar och med spridning i etnisk bakgrund hos personalen.