socialsekreterare till utredning unga (vikariat)

socialsekreterare till utredning unga (vikariat)

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i ungdomars liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en socialsekreterare till utredningsenheten Unga på socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Ungdomsenhetens uppdrag är att utreda och bevilja insatser för ungdomar upp till 18 år i hela Botkyrka. Vi har ingen nedre gräns men fokuserar på unga som på olika sätt uppvisar egna beteenden som ger upphov till omgivningens oro. Utredning unga sitter i nybyggda och fräscha lokaler i Tumba, nära till pendeltågsstationen och Tumba centrum, i Alfa Laval-området.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda och bedöma behov av insatser för ungdomar upp till 18 år och deras familjer enligt SoL och LVU. Du skall följa upp beslutade insatser i både öppen och slutenvård, arbetet innebär en del resor och det är en fördel om du har körkort. Vi arbetar nära vår egen öppenvård och vi befinner oss i ett utvecklingsskede där vi utarbetar nya former för att handläggare och behandlare ska kunna arbeta tätt ihop som team runt en ungdom och dennes familj.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker denna tjänst har Socionomexamen och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning utredningsarbete. Du skall ha vana av självständigt arbeta i samverkan med andra myndigheter eller yrkesgrupper. God samarbetsförmåga är mycket viktigt. Du är lyhörd, empatisk och har god självkännedom. Du behöver vara strukturerad och flexibel i ditt arbete, ha en god analytisk förmåga samt trivas med att arbeta i ett högt tempo i en delvis akutstyrd verksamhet. Vi förväntar oss att du kan sätta dig in i andra människors situation och se helheten, är kreativ och serviceinriktad samt ser alternativa lösningar på problem. Du förväntas vara tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare samt vara positiv till utveckling och samarbete. Du behöver ha mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska Vi vill att du har utbildning i BBIC, MI samt har gått minst en grundutbildning i Signs of Safety. Det är meriterande om du har utbildning i ADAD och Savry. Det är önskvärt med kunskap om ungdomskriminalitet, ungdomspsykologi och gängkriminalitet. Erfarenhet av vårt verksamhetssystem procapita är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. . Vi erbjuder Ett meningsfullt och självständigt arbete i en modig, ansvarsfull och energisk arbetsgrupp. Vi erbjuder extern handledning, friskvårdssubvention och cykelförmån. Vi har årsarbetstid. Du har tillgång till kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anita Jalkegård
Telefon 073-421 88 13
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.