Vikarierande fysioterapeut

Vikarierande fysioterapeut

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, stöd och omsorg till äldre, personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Målet är att ge en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Här arbetar 2 500 medarbetare för att på olika sätt ge service åt våra kommunmedborgare. Nu söker vi en vikarierande fysioterapeut till Vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun. Vi söker dig som vill arbeta i ett klimat som präglas av öppenhet och prestigelöshet och där brukaren är en naturlig del av teamarbetet. Rollen som fysioterapeut är en av nyckelfunktionerna i ditt team som består av 15 trevliga arbetskamrater. Teamet arbetar mot totalt sju boenden och 25 gruppboenden inom äldreomsorgen och funktionsnedsättningsområdet. I dina dagliga arbetsuppgifter kommer du samarbeta i ett hälso- och sjukvårdsteamteam bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor och dietist. Du har huvudansvar för ett par specifika boenden och dess brukare. Inom enheten har vi årsarbetstid vilket innebär att vi arbetar 39 timmar/vecka. Arbetet är förlagt till vardagar. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss, vill vara med och skapa en omsorg av högsta kvalitet för medborgarna!

Arbetsuppgifter
I rollen som fysioterapeut arbetar du främst inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden men kan även vara behjälplig inom LSS, gruppbostäder och dagliga verksamheter. Du ingår i ett team med andra arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt har ett nära samarbete med förvaltningens sjuksköterskor, dietist och omsorgspersonal. Du arbetar för att ett rehabiliterande förhållningssätt ska genomsyra verksamheterna. I uppdraget ingår att ge stöd och hjälp till brukarna utifrån fysioterapeutens arbetsuppgifter. Till arbetsuppgifterna hör: * bedömning, träning, behandling och uppföljning utifrån kompetensområdet. * bedömning av hjälpmedelsbehov samt förskrivning, utprovning och uppföljning av tekniska hjälpmedel. * handleda och instruera omvårdnadspersonal i rehabiliterande insatser och förhållningssätt, förflyttningssituationer samt i hjälpmedelshantering. * dokumentation i verksamhetssystemet Procapita enligt gällande lagstiftning. * ge råd och stöd till anhöriga. * delta i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. * delta i det tvärprofessionella arbetet på boendeenheten där riskbedömningar enligt Senior Alert är en central del.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Oavsett om du som söker är nyexaminerad eller har erfarenhet med dig sen innan så får du alltid stöd i din introduktion för att kunna komma in i arbetet på bästa sätt. Vidare ser vi att du: * Har god datorvana * Har mycket god förståelse i svenska språket, både muntlig och skriftlig kommunikation Vi ser det som meriterande om du är intresserad av eller har vidareutbildning inom områdena geriatrik, fallprevention och/eller förflyttnings/hjälpmedelskunskap. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete inom äldreomsorg och vi ser det som extra intressant om du har erfarenhet av habilitering/LSS i kommunal verksamhet. Vi ser gärna att du har B-körkort (för manuell växellåda) då vi förflyttar oss med bil mellan olika enheter. Vem är du? För att trivas i rollen hos oss är du samarbetsorienterad och relaterar dig till arbetskamrater och brukare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Du har ett gott och kommunikativt bemötande och ger stöd och hjälp utifrån ett lösningsfokuserat synsätt. Vad erbjuder vi? Vi är ett trevligt gäng som med medborgarens fokus ger stöd och omvårdnad effektivt och professionellt. Rollen som fysioterapeut är självständig och du kan påverka och utveckla den i dialog med chef och kollegor. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden löpt ut.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anneli Hedlund
Telefon 076 115 0054
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.