VA-ingenjör

VA-ingenjör

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för kommunens lokaler och fastigheter, hela vägen från planering av nybyggnadsprojekt till förvaltning och daglig drift. Vi ansvarar även för skötsel och utbyggnad av vatten och avlopp samt driftservice såsom städning, markservice, transport- och for-donsservice. Vårt mål är att bygga och förvalta hållbart och klimatsmart för att säkerställa en trygg och säker miljö för Botkyrkaborna. Vi levererar dricksvatten av god kvalitet och har miljöfrågorna i fokus. Vi är cirka 300 medarbetare som i våra olika funktioner arbetar med lösningar utifrån medborgarens fokus.

Arbetsuppgifter
Teknik- och fastighetsförvaltnignen söker en strategisk och engagerad VA-ingenjör som vill arbeta med dagvatten som en tillgång i samhället. Vi söker dig som vill vara med och utveckla hållbara och effektiva VA-lösningar, utifrån ett miljömässigt och tekniskt perspektiv. VA-avdelningen ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Botkyrka kommun. Detta genom produktion och distribution av dricksvatten samt avledning och rening av avloppsvatten på ett hållbart, effektivt och miljövänligt sätt. VA-avdelningen ansvarar även för att förvalta och utveckla kommunens VA-anläggningar och för att fortlöpande svara för drift och underhåll. Som VA-ingenjör driver du VA-avdelningens långsiktiga arbete med övergripande och strategiska dagvattenfrågor, såsom dricksvattenförsörjning, grundvattenfrågor, utredning av föroreningar samt skydd av grundvattentäkter. Du tillämpar kommunens långsiktiga dagvattenstrategi och deltar i arbetet för att uppnå hållbar dagvattenhantering, både i befintliga VA-anläggningen och i nya områden. I rollen ingår även att delta som teknisk kravställare vid arbete i projektgrupp, styrgrupp och översiktsplanering samt ansvarar för övergripande långsiktigt och ekonomiskt planeringsarbete. Du leder utveckling-, förnyelse-, och investeringsprojekt och uppskattar dess inverkan på VA-avgifterna. I ansvarsområdet ingår även att besvara kapacitetsfrågor, recipientpåverkan, frågor gällande avgifter samt juridik och ansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör inom samhällsbyggnad/VA, alternativt motsvarande med några års yrkeserfarenhet inom VA och dagvatten. Du har god datorvana och erfarenhet av GIS-baserade program/hydrauliska modeller. Tjänsten kräver B-körkort. Har du tidigare arbetat inom en kommun eller ett kommunalt ägt bolag ser vi det som meriterande. Det är meriterande om du har god inblick i dagvattenhantering och kompetens inom dagvatten-frågor i samhället. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av framtagande av dagvattenstrategi och andra kravställande dokument Som person är du analytisk, drivande och nyfiken. Du är van vid att professionellt och effektivt samarbeta med interna och externa aktörer och har förmågan att skapa nätverk. Du har lätt för att kommunicera på ett öppet och positivt sätt, muntligt så väl som skriftligt, då arbetet även innefattar att upprätta och granska styrdokument, utredningar och informationsmaterial etcetera.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.botkyrka.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.