Välstrukturerad skola söker lärare mot yngre åldrar F-3

Välstrukturerad skola söker lärare mot yngre åldrar F-3

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och leda Banslättsskolan in i framtiden? Har du valt läraryrket för att du brinner för undervisning? Vill du dessutom utveckla din undervisning tillsammans med elever och kollegor, ja då är du kanske den vi söker. Banslättsskolan är en välstrukturerad och trevlig F-5 skola som ligger i ett lugnt och naturskönt område i Tullinge. Skolan har tack vare sin belägenhet en av de bästa skolgårdarna i kommunen, den är både inbjudande och variationsrik. Naturen är också något som gärna nyttjas i undervisningen. Skolan har även ett eget uteklassrum för NO-undervisning. Varför ska du börja arbeta på Banslättsskolan? Jo, för här på Banslättsskolan har eleverna hög måluppfyllelse tack vara skolans duktiga och utbildade lärare. På skolan finns även ett väl utvecklat samarbete mellan lärarna som är både berikande och stöttande. Dessutom finns ett starkt stöd från skolans specialpedagog och speciallärare. Inte nog med det, skolan har även ett lokalt IT-stöd som gör vardagen så mycket enklare om något digitalt strular. Skolans välutvecklade systematiska kvalitetsarbete hjälper dessutom till i vardagen då det, genom sin tydliga struktur, är till hjälp vid planering. Det skapar framförhållning vilket i sin tur minskar både stress och arbetsbördor. Allt finns dessutom beskrivet i ett årshjul som introduceras till alla nya lärare. Trivseln bland personalen och skolans elever är hög. Eleverna beskriver att de trivs på skolan för att de har bra klasskamrater, roliga raster, intressanta lektioner och för att det alltid finns någon vuxen som de är trygga med och som de kan vända sig till om det är något som känns lite jobbigt. Skolan har även ett Trygghetsteam som arbetar främjande och som fångar upp sådant som behöver analyseras eller arbetas vidare med. På Banslättsskolan har eleverna en god arbetsro och skolans grundstruktur stödjer personalens arbete. På skolan används även it-teknik som ytterligare ett didaktiskt verktyg. Känns det du läst angeläget? Då är du varmt välkommen att söka dig till oss. Vi söker dig som har förmåga att entusiasmera och leda skolans elever mot målen med hjälp av en undervisning som tar sin utgångspunkt i vetenskap och beprövad erfarenhet. Naturligtvis har du en fullgjord lärarexamen och lärarlegitimation. Banslättsskolan har goda kommunikationer och ligger nära pendeltåg och buss. Tag gärna kontakt med oss, så berättar vi mer. Endast ansökan via länk Offentliga Jobb.

Arbetsuppgifter
Du har behörighet att undervisa i åk F-3 och kommer att ansvara för det pedagogiska arbetet i den klass som du undervisar i. Du arbetar utifrån rådande styrdokument och anpassar undervisningen efter eleverna i en strävan mot hög måluppfyllelse och mot att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt. Lärarrollen hos oss på Banslättsskolan innebär att du blir en del av ett arbetslag där egna initiativ och idéer värderas högt. Du kommer även ingå i skolans professionsnätverk där du får möjlighet till både stöttning och utveckling.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad lärare, gärna med så bred behörighet som möjligt. Du är också öppen för att använda digitala verktyg i undervisningen och du har intresse av att bedriva undervisning så väl utomhus som inomhus. Erfarenhet av att arbeta med IT i undervisningen ser vi som meriterande. Som person är du strukturerad både inför planering av lektioner och i samarbete med kollegor. I klassrummet är din struktur avgörande när du skapar de bästa förutsättningarna för eleverna.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marie Eldberg
Telefon 070-182 61 41
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sites.google.com/botkyrka.se/banslattsskolan
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.