Utvecklingsinriktad verksamhetschef myndighet

Utvecklingsinriktad verksamhetschef myndighet

Om arbetsplatsen
När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning är Myndighet första kontakten. Verksamhetsområdet Myndighet ingår i vård- och omsorgsförvaltningen och består idag av två sektioner, en för SoL och en för LSS. Här arbetar biståndshandläggare, LSS-handläggare, avgiftshandläggare, boendesamordnare och administrativ personal. På Myndighet finns också kommunens hemgångsteam.
Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och ett stimulerande ar-bete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens myndighetsutövning!

Vi erbjuder en inspirerande tjänst som verksamhetschef vid myndighet, SoL över 65 år, där du tillsammans med 16 engagerade biståndshandläggare och en sektionsledare arbetar för att våra medborgare ska får de insatser och det stöd som de har rätt till. Rättssäkerhet och tillsammans är ledord och du tillämpar en helhetssyn med framtidsfokus för att utveckla det egna men också övriga ansvarsområden på Myndighet.

Myndighet står inför ett stort förändringsarbete. Vår målsättning är en hållbar, strategisk och proaktiv verksamhet med stolta och professionella medarbetare. Vi arbetar med medborgarens fokus och strävar efter ett gott samarbete mellan verksamhetens enheter och med utförare, andra förvaltningar samt huvudmän.

Vi ser just nu över vår organisation och har flera spännande utmaningar och utvecklingsarbeten framför oss. Bland annat sker arbetet med att implementera IBIC och verksamhetssystemet Lifecare liksom utvecklingen av kvalitetsledningssystemet. Vi anpassar oss också till ökade valmöjligheter inom hemtjänsten, trygg och effektiv utskrivning från slutenvården (LUS) samt det digitaliseringsarbete som pågår inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Utvecklingsarbetet sker med utgångspunkt i ledningsgruppen där du ingår. Tillsammans ansvarar ni för helheten, men du driver självständigt utvecklingen för din verksamhet. I ditt uppdrag har du också stöd av centrala ekonomi-, kommunikations- och hr-funktioner.

Som verksamhetschef ansvarar du för:
* personal-, budget- och arbetsmiljöfrågor
* uppföljning av mål och ekonomi med analyser
* att utveckla verksamheten tillsammans med brukare, kollegor och medarbetare utifrån ett omvärldsbevakande förhållningssätt.
* att i ditt uppdrag förvalta och vidareutveckla arbetssätt, ekonomi, mål och åtaganden
* att verka för en god samverkan internt och externt med olika aktörer


Kvalifikationer
Vi söker dig som har chefserfarenhet och som är en trygg ledare med förmåga att skapa engagemang, delaktighet och kan driva förändringsarbete.

Du är utbildad socionom eller har annan relevant högskoleutbildning med erfarenhet av utredningsarbete och myndighetsutövning och du har mycket god kunskap om relevant lagstiftning och dess tillämpning.

Du har kunskap om och förståelse för hur arbetet i en politiskt styrd organisation bedrivs, förvärvat genom arbete i en kommun. Du kan väga samman komplex information med olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Som person är du handlingskraftig och har förmågan att kommunicera tydligt. Du samverkar bra med andra människor är bra på att skapa goda och långsiktiga relationer. En god datorvana och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är en förutsättning i denna roll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Maria Jäderlund
Telefon 0702-85 02 54
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (14 dagar kvar)