Som utredare tillhör du förvaltningens utredargrupp vilket innebär ett nära samarbete med utredarkollegor. En central uppgift för dig som utredare är att ha löpande omvärldsbevakning, hantera komplexa frågor och göra dem begripliga. Frågorna på ditt bord varierar. Det kan till exempel handla om att skriva remissyttranden till andra myndigheter, ta fram beslutsunderlag till förvaltningens ledningsgrupp eller nämnd. I tjänsten ingår också myndighetsutövning i form av tillståndsgivning för fristående förskola och pedagogisk omsorg samt uppföljning av undervisning för nyanlända elever på huvudmannanivå. Arbetet kännetecknas av många parallella ärenden och sakfrågor där du arbetar självständigt men även i nära samarbete med övriga utredare.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs det att du har en akademisk examen med till exempel juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Arbetslivserfarenhet krävs och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av arbete inom kommunal förvaltning och kunskap inom utbildningsområdet är meriterande. Vi söker dig som är en analytisk, kreativ och social person. En förutsättning för att lyckas i din roll som utredare är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du kan hantera frågor av många olika slag varför personliga egenskaper är avgörande. Det är viktigt att du har ett strukturerat och reflekterande arbetssätt. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och prestigelöst sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Kajsa Bernéus
Telefon 073-421 88 34
Område Botkyrka
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med ca 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet och stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste framgångsfaktorn för framtiden. Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola med drygt 3 500 medarbetare i 49 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Vi söker en utredare till förvaltningens utredargrupp. Din arbetsplats blir på enheten för specialiststöd som består av ett antal stödfunktioner och som finns på central förvaltning i Tumba.