Studie- och yrkesvägledaren till Tumba gymnasium

Studie- och yrkesvägledaren till Tumba gymnasium

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Tumba gymnasium är en välskött skola med ca 140 personal och ca 1300 elever från sammanlagt 26 kommuner. Eleverna har goda studieresultat och Tumba gymnasium har flest förstahandsökande i södra Storstockholm. Vi har flera nationella "spetsutbildningar" och en bred utbildningspalett med både högskoleföreberedande- och yrkesprogram. Våra pedagoger är engagerade och skickliga och arbetar i programarbetslag. Vi är också starka inom genom vår idrottsverksamhet som genomsyrar skolans identitet. Vår duktiga Syv Stefan går i pension och det skapar ett gyllene tillfälle för dig. Välkommen till en skola med rykte om sig att förflytta gränser och göra skillnad.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med vår SYV Souzi, får du chansen att utveckla studievägledarverksamheten på skolan. I uppdraget ingår normala ansvar, som information och vägledning för eleverna på några av skolans program; ha koll på elevernas studieplaner, men också att coacha och förbereda dem för framtiden. Uppdrag ingår som att administrera Individuella val, eller informera åk9-ungdomar inför gymnasievalet till vår skola. Vi har elever på IM och inom vårt särskilda AST-team som kan behöva särskilt anpassad coachning. Två timmar per dag är öppen mottagning, men du styr mycket av din veckokalender för elevsamtal, möten med arbetslag mm. Du ingår i skolans Elevhälsoteam (som består av skolsköterskor, kuratorer och specialpedagoger) och du både får och delar med dig av energi i denna kompetenta grupp. Som studie- och yrkesvägledare på TG får du möjlighet att både växa och omsätta ditt kunnande i praktiken.

Kvalifikationer
Vi söker en studie- och yrkesvägledare med stort intresse och gärna erfarenhet av gymnasieskolans kompetensområde. Kunskap och förmåga att coacha en del av våra elever till arbete direkt efter gymnasiet, alternativt vägen till YH-utbildningar, utlandsstudier eller självklart högskolan är viktiga områden får våra ambitiösa elever. Höga krav ställs på din förmåga att organisera din tillvaro och vara både tydlig och inlyssnande. Självklart är det positivt ju mer kunskaper du tar med till vår skola. Att se människor och stå stabilt på en god värdegrund är även det viktiga kvaliteter. Kommunens Studie- och yrkesvägledare träffas i ett gemensamt nätverk och i uppdraget ingår också kompetensutveckling tillsammans med andra SYV-ar. Vi gillar sökande som kompletterar oss själva, alla är välkomna med sina ansökningar i enlighet med känslan av att TG kan vara rätt skola att arbeta på.

Övrigt
Vi tackar nej till all eventuell hjälp från rekryteringsfirmor utan sköter all rekrytering inom skolan - vänligen undanbedes detta.
Mer info
Kontaktperson Anna-Lena Ygland
Telefon 076-7771250
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tumbagymnasium.se
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.