Stödassistenter till Tumba - Botkyrka kommun

Stödassistenter till Tumba - Botkyrka kommun

Om arbetsplatsen
Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns ett antal bostäder med särskild service enligt lagen om LSS, vilket är en boendeform för vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar som kan behöva mycket stöd och närhet till personal dygnet runt. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vi söker nu två nya medarbetare som vill arbeta som stödassistent på ett av våra gruppboende i Tumba. Du kommer att ingå i en grupp om 11 medarbetare. Här bor fem brukare med nyförvärvad hjärnskada och grav funktionsnedsättning. Arbetstiderna är rullande schema - dag och kväll, samt varannan helg, och tjänsterna är på heltid.

Arbetsuppgifter
Som stödassistent kommer du säkerställa en god livskvalitet för våra boende. Vi erbjuder de boende individuellt anpassat stöd och lägger stor vikt vid att de ges stöd och service på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Då det inte sker så mycket kommunikation via tal så använder vi oss mycket av alternativ kommunikation. Vidare kommer du: * Vara behjälplig med ADL * HSL uppdrag, så som sondmatning, PEG m.m. * Dokumentera (Lifecare) * Upprätta genomförande planer Vi har ett nära samarbete med de boendes omvärld, och du kommer ha kontakt med de som har betydelse för de boende som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, sjukvården, habiliteringscenter och kontaktpersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieutbildning med examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller annan motsvarande utbildning. Vidare har du * kunskap om och erfarenhet av att arbeta med personer med grav funktionsnedsättning * god datorvana med vana att dokumentera * goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift * mycket stor erfarenhet av arbete med hälsa och sjukvård (t.ex. HSL, medicin) Har du erfarenhet av att skapa och använda olika kommunikationsstöd samt av att arbeta med tydliggörande pedagogik samt sinnesstimulering är det meriterande. Som person har du ett stort engagemang och intresse för våra brukare. Du är trygg i din roll och i denna grupp av brukare så värdesätts ditt lugn och att du förstår den enskildes brukarens behov. Du har en god struktur för ditt arbete, men kan agera och vara flexibel om något oförutsett sker. Vi arbetar i team runt de boende och därför är din förmåga och vilja att samarbeta viktig.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.