Speciallärare grundskola Åk F-6

Speciallärare grundskola Åk F-6

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Borgskolan är den lilla skolan i den stora världen. Skolan är belägen i Hallunda/Norsborg med goda kollektiva förbindelser (SL), T-bana och buss. Skolan jobbar ständigt med utveckling av olika språkutvecklande lärmiljöer och det hälsobefrämjande/förebyggande arbetet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har en positiv människosyn och utgår från att alla människor har utvecklingsmöjligheter när deras förmågor synliggörs och stimuleras. Du anser att kommunikation och goda relationer är vägen till utveckling och lärande. Du kommer att vara med och utveckla verksamheten och ha ett specialläraruppdrag i grundskolan åk F-6 med betoning på åk 4-6. Dina närmaste kollegor finns i arbetslag åk 4-6 och du kommer ha ett nära samarbete med specialläraren i åk F-3. Du kommer också tillhöra skolans Elevvårdsteam. Du ska ge eleverna möjlighet och medvetandegöra sin känsla av att delta och bidra efter individuell förmåga i gemensamma aktiviteter. Inte bara lärare till elev, i en lodrät kommunikation, utan i riktning mot det horisontella lärandet. Eleverna ska ges utrymme utifrån sina förmågor till kommunikation och samspel med andra. Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med högt till tak, tydlig pedagogiskt riktad ledning samt nyfikna och lärandeinriktade arbetslag. Här arbetar vi med kommunikation som basen i de varierande språkutvecklande arbetssätten utifrån individens förutsättningar.

Kvalifikationer
Du är behörig att undervisa i grundskolan inriktning ämnesområden och gärna även ämnen. I din grundutbildning är du grundlärare. Du har kanske arbetat länge inom pedagogisk verksamhet och med specialläraruppdrag mot åk F-6. Du ska ha goda IT-kunskaper samt kunskaper inom kompensatoriska läromedel. Du är självgående och kan tänka utanför ramarna och vill hela tiden utveckla dig själv och lärmiljön du arbetar i. Tillsammans med dina kollegor skapar ni en stimulerande och kreativ miljö. Som person är du lyhörd och flexibel, en genuin och tydlig vuxen som kan sätta gränser. Du arbetar medvetet och lågaffektivt i bemötandet av alla elever. Självklart har du erfarenhet av pedagogiskt arbete, språkutveckling och arbete med nyanlända elever.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Michael Bodell
Telefon 0725134250
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 juli 2020 (16 dagar kvar)