Speciallärare / Pedagog grundskola Åk F-6

Speciallärare / Pedagog grundskola Åk F-6

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Borgskolan är den lilla skolan i den stora världen. Skolan är belägen i Hallunda/Norsborg med goda kollektiva förbindelser (SL), T-bana och buss. Skolan har ca 340 st elever och ca 80 medarbetare. Vi har både särskola och grundskola (åk F-6) med tillhörande fritidsverksamhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har en positiv människosyn och utgår från att alla människor har utvecklingsmöjligheter när deras förmågor synliggörs och stimuleras. Du anser att kommunikation och goda relationer är vägen till utveckling och lärande. Du kommer att vara med och utveckla grundskoleverksamheten och ha ett nära samarbete med speciallärare, arbetslag och elever med deras vårdnadshavare. Du kommer ingå i skolans elevhälsoteam där du bidrar med kompetens, erfarenhet och goda idéer. Du kommer arbeta i klasser, enskilt med elever och kunna göra olika tester och screeningar med eleverna. Allt för att eleven skall kunna utvecklas inom olika ämnen. Du ska ge eleverna möjlighet och medvetandegöra sin känsla av att delta och bidra efter individuell förmåga i gemensamma aktiviteter. Inte bara lärare till elev, i en lodrät kommunikation, utan i riktning mot det horisontella lärandet. Eleverna ska ges utrymme utifrån sina förmågor till kommunikation och samspel med andra. Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med högt till tak, tydlig pedagogiskt riktad ledning samt nyfikna och lärandeinriktade arbetslag. Här arbetar vi med kommunikation som basen i de varierande språkutvecklande arbetssätten utifrån individens förutsättningar.

Kvalifikationer
Du är behörig att undervisa i grundskolan åk F-6 .I din grundutbildning är du förskollärare, fritidspedagog eller grundskolelärare. Du har kanske arbetat länge inom pedagogisk verksamhet och just påbörjat din utbildning till speciallärare med inriktning mot grundskolan åk F-6. Du ska ha goda IT-kunskaper samt kunskaper inom kompensatoriska läromedel. Du är självgående och kan tänka utanför ramarna och vill hela tiden utveckla dig själv och lärmiljön du arbetar i. Tillsammans med dina kollegor skapar ni en stimulerande och kreativ miljö. Som person är du lyhörd och flexibel, en genuin och tydlig vuxen som kan sätta gränser. Du arbetar medvetet och lågaffektivt i bemötandet av alla elever. Självklart har du erfarenhet av pedagogiskt arbete med elever som har inlärningsproblematik.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Michael Bodell
Telefon 0725134250
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.