Socialsekreterare timvikarie till Utredning Boende.

Socialsekreterare timvikarie till Utredning Boende.

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Är du student och vill utvecklas inom det sociala arbetet på myndighet? Vi söker nu en student som vill arbeta extra hos oss 2-3 dagar i veckan. Här får du en inblick i arbetet som socialsekreterare på vår enhet utredning boende. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår från människors egen förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Arbetsuppgifter
Socialförvaltningen tillhandahåller olika boenden, i form av lägenheter, som Utredning boende ansvarar för. Vi har bland annat tillfälliga boenden, träningslägenheter, boende med särskild service samt kommunkontrakt. Arbetet på enheten innebär ett nära samarbete med Socialförvaltningens övriga enheter samt hyresvärdar. Som timvikarie kommer du få vara med och stötta upp arbetet på enheten utifrån socialsekreterarnas arbete. Det kan till exempel vara att vara behjälplig med gallring i fysiskt arkiv och dokumentation i journalsystem. Administrativa uppgifter kan tillkomma. Arbetet bedrivs enligt gällande lagstiftning och riktlinjer och dokumenteras i datasystemet ProCapita. Arbetsgruppen består av 1 enhetschef,1 förste socialsekreterare, 14 socialsekreterare och 2 bosamordnare. Enheten är organiserad med 4 socialsekreterare som utreder ansökningar om boende och 10 socialsekreterare som följer upp verkställda beslut. Arbetet på Utredning boende sker i samarbete med kollegor inom och utom den egna enheten och det är därför viktigt att du tycker om att arbeta i team. Tjänstgöringstiden är i huvudsak dagtid. Kommunen har service med öppet till 18:30 på måndagar

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker denna tjänst har följande erfarenhet och kompetenser. Du studerar socionomprogrammet och har haft din praktik/VFU. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta inom myndighetsutövning. Det är meriterande om du har kompetens i missbruksfrågor och/eller socialpsykiatri. Vi söker dig som kan arbeta självständigt efter instruktioner. Du är strukturerad, öppen för förändring och tar initiativ. Vi ser även att du är flexibel utifrån att arbetsuppgifterna kan ändras snabbt. Krav på att kunna börja omgående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ann-Christine Godawszky
Telefon 070-8861158
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.