Socialsekreterare till vår mottagningsgrupp

Socialsekreterare till vår mottagningsgrupp

Att jobba i mottagningsgruppen innebär att du är den första personen som medborgarna möter vid ansökan om bistånd. Arbetet är varierat och uppgifterna växlar från dag till dag. I mottagningen kommer du främst att utreda behov av stöd utifrån psykisk funktionsnedsättning inom området socialpsykiatri. I mottaget handlägger vi och tar emot ansökningar och anmälningar även inom området försörjningsstöd och beroende. Vi har så att säga en väg in för våra medborgare. Huvudsakliga arbetsuppgifter i Vuxen mottaget är: -Bedöma rätten till ekonomiskt bistånd och då ingår att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning och regler. - Ta emot och bedöma ansökningar och anmälningar gällande vuxna personers behov av insatser utifrån missbruk/beroende och psykisk ohälsa. -Motivera till förändring -Handlägga process enligt LUS (lagen om utskrivningsklara från slutenvård) -Samverka med interna och externa samarbetspartners Varför ska du arbeta på Botkyrka kommun? Vi är en av landets mest spännande arbetsgivare! Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att omorganiseras i en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan. Medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete! Du får möjlighet att vara med och forma framtidens socialtjänst. I mottagningen jobbar 14 socialsekreterare samt två 1:e socialsekreterare samt administratörer/receptionist och en enhetschef. På enheten har vi specialistkompetens inom beroende, socialpsykiatri samt ekonomiskt bistånd. Vårt kontor ligger centralt i Tumba.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning eller arbete på utförarsidan kring området psykisk funktionsnedsättning är meriterande för tjänsten. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Du är stabil och kan hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är också god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller dokumentation och administration, och personliga möten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I Botkyrka kommun tror vi att mångfald berikar Varmt välkommen med din ansökan!

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Per Klint
Telefon 0708 86 15 92
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun växer och samhället förändras och därför omorganiserar vi socialförvaltningen för att bättre möta medborgarnas behov. Våra ambitioner är höga. Vi river stuprören och lämnar den klassiska beställar-/utförarmodellen och ersätter den med nytänkande teamarbete med medborgaren i fokus. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Det är vår gemensamma värdegrund i Botkyrka kommun som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.