Socialsekreterare till mottagning barn (tidsbegränsad anställning)

Socialsekreterare till mottagning barn (tidsbegränsad anställning)

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu två Socialsekreterare till mottagningsenheten för barn på socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete.

Mottag barn sitter i fräscha lokaler centralt i Tumba invid pendeltågsstationen och Tumba centrum. Gruppen består idag av en härlig variation av medarbetare och innefattar en enhetschef, tre förste socialsekreterare, en administratör och 16 handläggare. Mottag barn uppdrag är att vara en serviceinriktad och effektiv ingång till kommunens socialtjänst. Vi ger information, konsultation och rådgivning samt hänvisar personer till rätt instans för att få hjälp, stöd och information.

Arbetsuppgifter
Vi tar emot ansökningar och anmälningar gällande oro för barn och ungdomar 0-18 år och handlägger dessa med stöd av SoL/LVU. Vi skriver rättssäkra förhandsbedömningar samt gör adekvata risk- och skyddsbedömningar inom lagstadgad tid. Att vara kontaktpersoner mot kommunens skolor ingår i Mottag barn uppdrag. Mottag barn ansvarar för en mottagningstelefon som är bemannad utifrån rullande schema.

Ditt uppdrag blir därmed att ta emot nybesök, gör skyddsbedömningar, göra bedömning om utredning ska inledas eller inte samt handlägga ärenden.
I ditt arbete är du ute i olika samverkansuppdrag där du representerar socialtjänsten.

Kvalifikationer
Socionomexamen och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning utredningsarbete eller som mottagningssekreterare. Du skall ha vana av självständigt arbete i samverkan med andra myndigheter eller yrkesgrupper. God samarbetsförmåga är mycket viktigt.

Du är lyhörd, empatisk och har god självkännedom. Du behöver vara strukturerad och flexibel i ditt arbete, ha en god analytisk förmåga samt trivas med att arbeta i ett högt tempo i en delvis akutstyrd verksamhet. Vi förväntar oss att du kan sätta dig in i andra människors situation och se helheten, är kreativ och serviceinriktad samt ser alternativa lösningar på problem. Du behöver ha mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du förväntas vara tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare samt vara positiv till utveckling och samarbete. Ytterligare positivt är om du har kunskap om polisens samt skolans och förskolans uppdrag.

Vi vill att du har utbildning i BBIC, MI samt har gått mins en grundutbildning i Signs of Safety.
Erfarenhet av vårt verksamhetssystem procapita är ett plus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker personal för två tjänster ett föräldrarvikariat som är 1 december 2020 till 31 december 2021. Vi söker även medarbetare till en allmän visstidsanställning omgående till 31 augusti 2021.


Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.
Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Söderqvist
Telefon 073 421 88 11
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.