Socialsekreterare till familjehemsenheten i Botkyrka

Socialsekreterare till familjehemsenheten i Botkyrka

Familjehemsenhetens uppdrag är att rekrytera, utreda och stödja/handleda familjehem samt att följa upp vården av de placerade barnen/ungdomarna. Från årsskiftet ingår även handläggning
av ensamkommande barn och unga som är anvisade via Migrationsverket i enheten.

Socialsekreterarnas ansvar är att följa upp vården av de placerade barnen/ungdomarna och har myndighetsansvar. Socialsekreterarnas arbete innefattar även regelbunden kontakt med barnens biologiska familj och ansvarar för umgänge mellan barn och deras biologiska föräldrar.

I vissa fall innebär arbetet även att samordna olika insatser kring de placerade barnen och deras familjer, såväl familjehemmet som biologiska föräldrar, gode män och särskilt förordnade vårdnadshavare. Handläggningen består av att utreda, överväga placeringar enligt SoL och omprövningar av placeringar enligt LVU. Botkyrkas familjehemsenhet arbetar enligt BBIC med stöd av Signs of Safety. Socialsekreterarna som följer upp barnen arbetar i nära samarbete med familjehemssekreterarna som handleder och stöttar familjehemmen.

Som stöd i det dagliga arbetet finns i dagsläget två gruppledare på enheten, efter omorganisationen kommer denna funktion att utökas med ytterligare en tjänst för att kunna erbjuda medarbetarna mer stöd och arbetsledning. Arbetsgruppen har även extern handledning.

Arbetet som socialsekreterare på familjehemsenheten innefattar en del resor både inom kommunen men även inom Stockholms län och i vissa fall övriga Sverige.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en dokumenterad socionomexamen. Du ska även ha tidigare erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning inom området barn och unga och är väl förtrogen med lagstiftningen inom området samt BBIC.

Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och besitta en god analytisk förmåga för att säkerställa en rättssäker dokumentation. Du har även en god förmåga att samverka med kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners. Du har ett tydlig barnfokus och intresse för att bygga långvariga relationer. Vi ser det även som positivt om du har ett engagemang för omvärldsbevakning och ett intresse av att vara med och påverka olika arbetssätt och rutiner.

Meriterande:
Kunskaper i verksamhetssystemet Procapita
Utbildning i Signs of safety
Utbildning i MI
B-körkort

I ditt personliga brev vill vi att du besvarar följande frågor:

1. Vad är det som driver dig i det sociala arbetet?
2. Hur bidrar du till att barn och unga blir delaktiga i beslut som rör dem?
3. Vart är du i din yrkesroll om tre år?


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Jenny Vallin
Telefon 072-513 41 90
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 nov (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är mitt uppe i ett omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen.

Vill du vara med på vår resa?

Nu söker familjehemsenheten socialsekreterare med driv och engagemang för att ansvara för våra placerade barn.

Arbetsplatsen är fram till årsskiftet belägen i Tullinge men från 1 mars 2019 flyttar verksamheten till nyrenoverade lokaler i Tumba.
Du erbjuds ett meningsfullt och självständigt arbete i en orädd, kreativ och energisk arbetsgrupp där man samarbetar för barnens bästa.