Socialsekreterare till Utredning barn

Socialsekreterare till Utredning barn

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda och bedöma behov av insatser för ungdomar upp till 18 år och deras familjer enligt SoL och LVU. Du skall följa upp beslutade insatser i både öppen och slutenvård, arbetet innebär en del resor och det är en fördel om du har körkort. Vi arbetar nära vår egen öppenvård och vi befinner oss i ett utvecklingsskede där vi utarbetar nya former för att handläggare och behandlare ska kunna arbeta tätt ihop som team runt en ungdom och dennes familj.

Kvalifikationer
Socionomexamen och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning utredningsarbete. Du skall ha vana av självständigt arbete i samverkan med andra myndigheter eller yrkesgrupper. God samarbetsförmåga är mycket viktigt. Du är lyhörd, empatisk och har god självkännedom. Du behöver vara strukturerad och flexibel i ditt arbete, ha en god analytisk förmåga samt trivas med att arbeta i ett högt tempo i en delvis akutstyrd verksamhet. Vi förväntar oss att du kan sätta dig in i andra människors situation och se helheten, är kreativ och serviceinriktad samt ser alternativa lösningar på problem. Du förväntas vara tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare samt vara positiv till utveckling och samarbete. Ytterligare positivt är om du har kunskap om polisens samt skolans uppdrag samt kunskaper om missbruk och kriminalitet hos unga. Vi vill att du har utbildning i BBIC, MI samt har gått minst en grundutbildning i Signs of Safety. Det är meriterande om du har utbildning i ADAD och Savry. Det är önskvärt med kunskap om ungdomskriminalitet, ungdomspsykologi och gängkriminalitet. Erfarenhet av vårt verksamhetssystem procapita är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du behöver ha mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift. Vi erbjuder: Ett meningsfullt och självständigt arbete i en orädd, kreativ och energisk arbetsgrupp. Vi erbjuder extern handledning, friskvårdssubvention och cykelförmån. Vi har årsarbetstid. Du har tillgång till kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anita Jalkegård
Telefon 073-421 88 13
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun;http://www.botkyrka.se/ Utredning unga sitter i nybyggda och fräscha lokaler i Tumba, nära till pendeltågsstationen och Tumba centrum, i Alfa Laval-området. Gruppen består idag av en härlig variation av medarbetare och innefattar en enhetschef, tre förste socialsekreterare, två administratörer 14 socialsekreterare och två SiG-samordnare. De förste socialsekreterarna har ansvar för bland annat att stötta och vägleda socialsekreterarna löpande i det dagliga arbetet, metodstödsutveckling och introduktion. Vi tillsammans utgör en grupp och hjälper varandra i våra gemensamma ärenden. Ungdomsenhetens uppdrag är att utreda och bevilja insatser för ungdomar upp till 18 år i hela Botkyrka. Vi har ingen nedre gräns men fokuserar på unga som på olika sätt uppvisar egna beteenden som ger upphov till omgivningens oro. Vi arbetar enligt SoL och LVU och har ett nära samarbete med vår egen öppenvård och MiniMaria som vi delar lokaler med. Vi har två Sig-samordnare som arbetare med ungdomar som hamnat i missbruk och kriminalitet och där vi behöver samla ungdomens nätverk såsom skola, socialtjänst, polis och familj för att stötta den unge i att kunna bo kvar hemma och gå i skolan.