Socialsekreterare/Myndighetshandläggare till Vuxenenhetens utredningssektion i Botkyrka.

Socialsekreterare/Myndighetshandläggare till Vuxenenhetens utredningssektion i Botkyrka.

Vi söker en engagerad medarbetare till Vuxenenheten utredningssektion (Tjänsten övergår 180301 till BoEnheten.) Vuxenenhetens utredningssektion ansvarar för utredning och behandling av vuxna personer med beroendeproblematik. Vi arbetar hand i hand med vår interna öppenvård för att komplettera varandra kompetens på bästa sätt, så målgruppen får ett snabbt och adekvat stöd och bemötande. Som socialsekreterare handlägger du ansökningar och anmälningar av vuxna personers behov av insatser utifrån missbruk/beroende, i många fall i kombination med psykiska funktionsnedsättningar/ohälsa. Du kommer att utreda behov och matcha till insatser och följa upp dessa insatser enligt SoL och LVM. Arbetet innebär också att samverka och samarbeta internt och externt i hög utsträckning. Vuxenenheten är också HBTQ certifierade. Arbetsuppgifter i nya BoEnheten: Enheten kommer ha huvudansvaret när det gäller boendefrågor inom socialförvaltningen. Som socialsekreterare kommer du att utreda besluta och följa upp ansökningar om boenden enligt SoL. Enheten kommer även att arbeta med bostadsansökande insatser för de som bor i tillfälliga boenden, insatser som stöd i boendet och hjälpa medborgare att komma vidare i boendekedjan. Enheten kommer också att bygga upp en tydlig och funktionell boendekedja internt för särskilt utsatta grupper: missbrukare, psykiskt funktionsnedsatta och brottsoffer. Du kommer att ingå i en enhet som kommer att ansvara för placeringar i tillfälliga externa boende, exempelvis drogfria stödboenden, hotell, vandrahem samt interna boendelösningar såsom träningslägenheter, kommunkontrakt och särskilt boenden. Handläggningen utförs av socialsekreterare med kompetens inom socialpsykiatri, missbruk och hyreslagen/kontraktsskrivning. Ditt huvudsakliga arbetsområde/målgrupp kommer vara med målgruppen missbrukare. Till stöd i arbetet finns det utförare som redan idag arbetar med målgruppen psykisk ohälsa.

Kvalifikationer
Du ska ha socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning. Du ska ha praktisk arbetslivserfarenhet inom myndighetsutövande med målgruppen vuxna missbrukare. Meriterande är om du har MI, och/eller ASI utbildning. Samt i övrigt praktisk och teoretiskt kunnande inom området beroende/missbruk. Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet samt förmågan att samverka och samarbeta med kollegor och andra vårdgrannar.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Per Klint
Telefon 0708 86 15 92
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att omorganiseras i en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan, både internt och externt. Den nya organisationen kommer vara rustad för att utvecklas i takt med den snabba och föränderliga omvärld vi verkar i. Organisationen kommer bidra till att medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete. Den nya organisationen ska också bidra med att förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare, genom förändrad storlek på våra arbetsgrupper och översyn av våra nuvarande lokaler. Botkyrka Kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Vi är drygt 400 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor.