Skolsköterska

Skolsköterska

Om arbetsplatsen
Tallidsskolan är en tvåparallellig F-6 skola som ligger i Fittja, norra Botkyrka. Vi ha ca 300 elever. Skolan har en väl fungerande verksamhet där vi lägger stor vikt vid språkutvecklande arbetssätt och specialpedagogiskt förhållningssätt. Hos oss är förväntningarna och ambitionsnivån höga och engagemanget på topp. Vi arbetar för att skapa kvalitativ undervisning och trygghet med god arbetsro för våra elever. Tallidsskolans vision är: Vi vill skapa en skola där alla ges möjlighet att bli det bästa vi kan bli. Alla ska få uppleva känslan av jag vill, jag kan, jag drömmer, jag vågar.

Arbetsuppgifter
Som skolsköterska hos oss på Tallidsskolan är du en del av Tallidsskolans elevhälsoteam och bidrar med din medicinska kompetens. I vårt arbete lägger vi stor vikt vid förebyggande arbete där vi bl.a. arbetar med Tåget i samarbete med socialtjänsten. Du arbetar också förebyggande i klasserna med livsstilsfrågor.
Ditt uppdrag kring elevhälsans medicinska insatser sker via hälsobesök, vaccinationer, skolläkarmottagning enligt kommunens riktlinjer. Vissa åtgärder vid akuta händelser samt spontana besök. Elever och vårdnadshavare kan vända sig till dig vid oro för eleven.
Tillsammans ska vi skapa bästa förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning till skolsköterska eller annan specialistutbildning inom distrikt, barn och ungdom eller skolsköterska.
Du tycker om att arbeta med barn och ungdomar i samarbete med skolans personal.
Det är meriterande om du har arbetat som skolsköterska tidigare och har erfarenhet från att arbeta med nyanlända barn.


Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Eva Udo
Telefon 0708-89 19 73
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (17 dagar kvar)