Skolsköterska till Malmsjö skola

Skolsköterska till Malmsjö skola

Vi söker dig som vill arbeta hälsofrämjande tillsammans med elever och pedagoger. Du är öppen och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och drivkraft att omsätta tankarna till handling. Hos oss blir du en del i ett nytt elevhälsoteam som består av kurator, psykolog, speciallärare, specialpedagog, SYV och skolledning. Arbetsuppgifterna är hälsofrämjande och förebyggande genom att medverka i operativt och strategiskt elevhälsoarbete. Du har även hälsosamtal, vaccinationer och hälsoundersökningar. Arbetet utgår från socialstyrelsens och skolverkets vägledningsdokument. Inom Botkyrka kommun har EMI ett utarbetat basprogram och har regelbundna träffar där både skolsköterskor och skolläkare samarbetar kring inskolningen.

Kvalifikationer
Du har legitimation från specialistsjuksköterskeprogrammet - barn och ungdom, distriktsköterska eller skolsköterska (Skövde). Botkyrka kommuns skolsköterskor journalför i PMO och du bör därför kunna arbeta i grundläggande dataprogram och gärna ha erfarenhet av PMO datajournaler. Du har god förmåga till struktur och planering, tycker om och har lätt för samarbete samt har respekt för alla människors lika värde. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete inom elevhälsans medicinska insats. Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av arbete i grundskolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 feb (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Malmsjö skola är en F-9 skola med ca 460 elever, belägen vid Malmsjön och med närhet till vackra naturområden. Med sitt läge i utkanten av Botkyrka kommun finns det väl fungerande kommunikation och närhet till Tumba, Södertälje och Nynäshamn. Våra engagerade lärare har höga förväntningar på eleverna och arbetar för att skapa en kreativ och positiv lärmiljö. Vi är väldigt stolta över vår skola och arbetar med att utveckla hela skolans vardag till att bli en positiv, stödjande och främjande miljö för hälsa och lärande. Malmsjö skola har renoverade lokaler med många kringutrymmen som ger en unik möjlighet att skapa pedagogiskt samarbete.