Samordnare till kontaktpersonsinsats och SIG

Samordnare till kontaktpersonsinsats och SIG

Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen söker en samordnare till insatsen Samordnad kontaktpersonsinsats till som idag finns för ungdomar, föräldrar och vuxna personer med missbruksproblem. Socialförvaltningen arbetar sedan 2013 med en strukturerad, genomarbetad kontaktpersonsinsats med ett styrkebaserat förhållningssätt och goda resultat. Deltagaren som är i fokus för insatsen stärks, men även övriga som är engagerade i insatsen samt lokalsamhället utvecklas. Inom ramen för denna insats håller vi också på att utveckla kommunens arbete med sociala insatsgrupper (SIG) vilket vi vill att du blir en del av. Tjänsten ligger på Öppenvården för unga, socialförvaltningen Botkyrka och är förlagd i en arbetsgrupp bestående av totalt fyra samordnare som arbetar med att tillhandahålla insatsen till ungdomar, föräldrar och vuxna personer med missbruk och en arbetsledare som har det operativa vardagliga ansvaret för att leda verksamheten. Arbetsplatsen är geografiskt belägen i Fittja men du kommer röra dig runt i hela Botkyrka kommun.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tycker att människor är det bästa som finns och som i alla lägen väljer att se det positiva. Du kommer som samordnare ha det övergripande ansvaret för den samordnade kontaktpersoninsatsen och våra kontaktpersoner som utgörs av lekmän från lokalsamhället. Som samordnare kommer du att ansvara för rekryteringen, utbildningen, matchningen av kontaktperson och deltagare samt handledning och vägledning av kontaktpersonerna. Utöver detta ansvarar du för att hålla ihop samverkan kring våra deltagare så du behöver också kunna ha många bollar i luften. Du kommer primärt att arbeta mot målgruppen kriminella ungdomar och din uppgift kommer att vara att förvalta och utveckla socialförvaltningens arbete med SIG där den samordnade kontaktpersonsinsatsen är en del. Exempel på andra specifika arbetsuppgifter: * Ärendeansvar i individärenden * Arbetsledning av kontaktpersoner * Ansvara för vecko- och tidrapportering och dokumentera i ProCapita. * Medansvar för rekrytering och utbildning av stödpersoner. * Ansvara för samverkan i ärendena * Bistå socialsekreteraren i hens arbetsuppgifter vad gäller samordning och informationshantering * Kontinuerligt uppmärksamma och bidra till behov av kvalitetshöjning av insatsen

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER * Socionomexamen eller annan examen som bedöms likvärdig * Erfarenhet av arbete med att utföra eller uppdra åt andra att utföra biståndsbeslut inom socialtjänstens arbete med vuxna och/eller barn och unga * Kunskap om ungdomskriminalitet * Minst ett års erfarenhet av leda och handleda personal/volontärer eller dylikt * Erfarenhet av att leda nätverksmöten eller andra liknande planerande möten. * Kunna Officepaketet samt vara uppdaterad på och intresserad av hur sociala media fungerar och kan användas * Erfarenhet av att arbeta med SIG är meriterande EGENSKAPER Du * är pedagogisk, tålmodig och har förmåga att motivera och leda både team och individer * är kreativ, nytänkande, driven och har förmåga att utföra ett arbete som genomsyras av ett styrkebaserat förhållningssätt * är tydlig och kommunikativ i både tal och skrift * är prestigelös, har humor och en exceptionell samarbetsförmåga * är strukturerad och tar självständigt ansvar för ditt uppdrag Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Katarina Kasto
Telefon 0702549146
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (7 dagar kvar)