Samordnare till Barnahus i Botkyrka

Samordnare till Barnahus i Botkyrka

Barnahus är en samverkansmodell för barn som är aktuella för utredning hos socialtjänsten samt polisen på grund av misstanke om våld eller övergrepp i nära relation. Botkyrka kommun driver tillsammans med Huddinge kommun samt Polismyndigheten, Landsting (Barnskyddsteamet och Barn-och ungdomspsykiatrin) och Åklagarkammaren samverkansarbete på Barnahus. Målet för samverkan är att erbjuda barn som misstänks vara utsatta för brott skydd, rättstrygghet, gott bemötande och stöd, samt vid behov omgående kris- och behandlingsinsatser. En viktig del i samverkansarbetet är att barnen ska kunna komma till en plats och möta alla professionerna vid samma tillfälle så kort tid efter händelsen som det går. Som samordnare vid Barnahus har du samordningsansvar mellan aktuella myndigheter. Du ansvarar för att sammankalla och leder samråden där samtliga samverkanspartners träffas för att bland annat rådgöra kring handläggning och planering gällande aktuellt ärende. I arbetet ingår också att ge konsultation och rådgivning till socialtjänsten och stöd till de som kommer till Barnahus. Du kommer att företräda och informera om verksamheten inom och utanför kommunen. Du ansvarar för att ha kontinuerlig kontakt med samverkanspartners i olika sammanhang och ta till sig aktuell information eller kunskap gällande målgruppen. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för rapportering av statistikuppgifter till styrgruppen. Förutom ett stimulerande och viktigt arbete erbjuder vi dig olika former av kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling till extra lediga dagar mm.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gedigen erfarenhet av socialtjänstarbete med inriktning mot barn och vuxna som varit utsatta för våld och övergrepp krävs. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av behandlingsinriktat arbete såväl som utredningsarbete. Olika vidareutbildningar inom området är meriterande. Du är nyfiken och aktiv i omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor inom området. Du ges många kontaktytor och är bra på att jobba i samverkan med andra på ett lyhört, tålmodigt och ansvarstagande sätt. Att du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt förutsätter vi. Som person är du en trygg förebild med engagemang för arbetsområdet och dina kollegor.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Katarina Lindström
Telefon 0701826137
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun växer och samhället förändras och därför omorganiserar vi socialförvaltningen för att bättre möta medborgarnas behov. Våra ambitioner är höga. Vi river stuprören och lämnar den klassiska beställar-/utförarmodellen och ersätter den med nytänkande teamarbete med medborgaren i fokus. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens socialtjänst i Botkyrka. Botkyrka har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Verksamheten Familj består av två enheter med myndighetsutövande socialsekreterare och en enhet för öppenvård och behandling. Verksamhetens uppdrag är att utreda behov och följa upp beviljade insatser för barn i åldern 0 - 18 år som utsatts för eller har bevittnat våld inom familjen. Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt. Vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete veta vad våra insatser leder till och har barnet i fokus i allt vi gör. Vi söker nu en samordnare till vårt arbete på Barnahus.