Rektor till grundskola i östra Botkyrka

Rektor till grundskola i östra Botkyrka

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden. Verksamheten utgår från en helhetssyn på eleven och elevens behov och utformas så att lärande, utveckling och omsorg bildar en helhet. Vi satsar på utveckling av undervisningen, språk- och kommunikation, digitala verktyg samt att utveckla lärmiljön till att passa alla elever. Här finns en massa barn med fantastiska egenskaper och otroliga utvecklingsmöjligheter och som en del av grundskolan har du som rektor stora möjligheter att göra skillnad.

Arbetsuppgifter
I dina dagliga arbetsuppgifter ansvarar du för att leda och organisera dina medarbetare för att säkerställa att barnen möter trygga vuxna i en välstrukturerad verksamhet. Hos oss möter du barn och vuxna som tillsammans talar över 50 olika språk, och vår utgångspunkt är att all kultur som barn bär med sig har lika värde - det ska synas på våra skolor! Enheten består av Skogsbacksskolan F-3 med ca 190 elever och Storvretskolan 4-9 som även innefattar grundsärskola med ca 300 elever. Skolorna ligger med endast en skolgård emellan och uppdraget är att arbeta för ett F-9 perspektiv. Vem är du? Vi söker dig som är väl insatt i grundskolans utmaningar och förutsättningar. Du vet vilka styrdokument och förordningar som arbetet tar sin utgångspunkt i. Du har god förmåga att leda och organisera arbetet så att skolans struktur- och processkvalitet utvecklas. Det är även viktigt för dig att ha en god dialog med relevanta aktörer och samarbetsparter, både internt och externt. I ditt uppdrag ingår att leda det strategiska pedagogiska arbetet, leda arbetet med planering och organisering av skolan, ha det övergripande ansvaret för att hålla budgeten i balans, ansvara för personalrelaterade arbetsuppgifter som t ex personalkonferenser, APT, rekrytering, kompetensplanering och samverkan. Ett gediget utvecklingsarbete har pågått under en tid och din uppgift blir att vidareutveckla och förvalta det arbetet för att skolorna skall fortsätta sin positiva utveckling. Vad erbjuder vi? Ett brett, komplext och fantastiskt roligt uppdrag! Som ytterligare ett stöd i uppdraget har du grundskoleenhetens rektorsgrupp, som träffas regelbundet och diskuterar gemensamma frågeställningar och bidrar till verksamhetsutveckling i en öppen dialog. Vi är ett engagerat gäng på 17 personer som ser fram emot att få en ny kollega!

Kvalifikationer
Du är samarbetsorienterad och arbetar för att skapa sammanhållning och samsyn i den egna arbetsgruppen och i den ledningsgrupp du ingår i. Du sätter upp höga mål för dig själv och den verksamhet du leder och arbetar för att uppnå goda resultat. För att göra det krävs att du arbetar strukturerat, att du planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Ditt uppdrag innebär att se möjligheter, leda och inspirera till förändring och utveckling utifrån mål och verksamhetens behov, med medborgarens fokus. Som person är du trygg, stabil och prestigelös. Du har en solid pedagogisk bakgrund och intresse för frågorna, men ditt huvudsakliga fokus ligger på det strategiska området. Vi söker dig som har genomgått rektorsutbildningen och har flerårig erfarenhet som rektor inom grundskolan. Du har akademisk högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Rollen kräver att du har god kunskap om och erfarenhet av särskola. Du är van användare av digitala arbetsverktyg och personal- och ekonomiadministrativa system, och vi ser det som meriterande med erfarenhet av och god förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hör. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!
Mer info
Kontaktperson Birgitta Zelezny Ulvered
Telefon 070 184 76 14
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.