LSS-handläggare

LSS-handläggare

Om arbetsplatsen
När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning är Myndighet första kontakten. Verksamhetsområdet Myndighet ingår i vård- och omsorgsförvaltningen och består av två enheter, en för SoL och en för LSS. Här arbetar handläggare och samordnare. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och ett stimulerande ar-bete med goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Att arbeta som LSS-handläggare i Botkyrka är det perfekta jobbet för dig som gillar kombinationen av ett intresse för människor och juridik. En viktig del i arbetet är förmågan att kunna samarbeta och samverka med den enskilde, med anhöriga, kollegor, andra inom kommunen och även externa aktörer som regionen. Som LSS-handläggare ansvarar du för att utifrån gällande lagstiftning och krav, utreda behov samt bedöma, besluta och följa upp insatser. En viktig del i arbetet är att ha ett professionellt förhållningssätt gentemot alla samarbetsparters och ett gott medarbetarskap på din arbetsplats. Självklart stöttar och hjälper vi varandra i det arbetet. Vi är ett gäng kompetenta och handlingskraftiga handläggare, men vi behöver fler som oss. Vill du göra skillnad på riktigt? Då letar vi efter dig!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning inom social omsorg, beteendevetenskap eller juridik. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning, särskilt med inriktning mot biståndshandläggning inom funktionsnedsättning. Det är även positivt om du arbetat inom verksamheter inom äldreomsorgen. Du har dokumenterad juridisk kunskap inom området socialrätt och övrig relevant lagstiftning med goda datorkunskaper och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Som person är du trygg, stabil och trivs i en självgående roll där du tar ansvar och egna initiativ samt driver dina egna processer vidare på ett målinriktat sätt. Du arbetar strukturerat, med god förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete effektivt. Du tar välgrundade beslut genom att väga samman information och göra en individuell bedömning där du också ser rättssäkerheten som en viktig del i arbetet. Då arbetet innebär kontakter med många samarbetspartners bör du ha en mycket god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. Det är viktigt för oss att du vill vara delaktig och bidra till utveckling och att du känner ett engagemang i det förändringsarbete vi är inne i. Samt att du, liksom vi, älskar mångfald! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Mikael Holmgren
Telefon 072-5022130
Område Botkyrka
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.