Lärare till Lärvuxcenter i Botkyrka sökes

Lärare till Lärvuxcenter i Botkyrka sökes

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrka Vuxenutbildning är en dynamisk arbetsplats med trevliga, kreativa kollegor och ca 1500 elever från världens alla hörn. I vår verksamhet bedriver vi sfi på alla studievägar/nivåer, grundläggande utbildning för vuxna, Lärvux samt lärlingsutbildning inom ramen för särskild utbildning för vuxna. Vi finns lokaliserade i Tumba nära kommunikationer.

Arbetsuppgifter
Lärvuxcenters målgrupp är vuxna över 20 år som har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Eleverna studerar enskilda kurser eller går vår lärlingsutbildning. Du kommer att undervisa både enskilda kurser på grundsärskole- eller gymnasiesärskolenivå och inom lärlingsutbildningen. De studerande har mycket varierande förmåga och det är viktigt att utgå från individens förutsättningar. Undervisningen sker i mindre grupper och de flesta elever som läser kurser har ett eller två undervisningstillfällen per vecka. Kurserna utformas i samarbete med varje enskild elev. Lärlingarna har undervisning på skolan en dag i veckan och är ute på en arbetsplats fyra dagar i veckan. I arbetet med eleverna på lärlingsutbildningen ingår att handleda eleverna inför och under utbildningstiden, att förbereda dem inför det kommande arbetslivet samt att planera och genomföra gruppundervisning inom bland annat sociala koder, service och bemötande under såväl introduktionsperiod som utbildningstid. Din roll är också att etablera kontakt med nya arbetsgivare, bistå med stöd till handledarna ute på arbetsplatserna samt kontinuerligt följa upp lärlingarna ute på sina arbetsplatser. Arbetet innebär att du har många kontakter med både elever, lärare, övrig personal och externa aktörer, vilket ställer krav på mångsidighet och social förmåga. Du är strukturerad, flexibel och arbetar lika gärna tillsammans med elever som med pedagoger och ledning. Ditt intresse för varje individ gör att du på ett medvetet sätt anpassar innehåll och metoder för varje situation och elev. Du har god vana av olika alternativa verktyg och program och använder datorn som en naturlig del i ditt arbete. För att trivas hos oss bör du brinna för ditt uppdrag, tycka om att arbeta i arbetslag samt vara ansvarstagande och självgående i samverkan med andra.

Kvalifikationer
-Du är legitimerad lärare med erfarenhet av arbete med elever på grundsärskole- eller gymnasiesärskolenivå. -Du har erfarenhet från arbete med elever med läs-, skriv- och räknesvårigheter. -Du är bekant med olika kartläggningsmetoder samt kompensatoriska hjälpmedel, men även andra metoder som stödjer eleverna och leder till bättre måluppfyllelse. -Du är van vid olika typer av tekniska hjälpmedel såsom läsplattor och smartboard. -Du är utvecklingsinriktad. Speciallärarutbildning är meriterande. Erfarenhet krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Niklas Almqvist
Telefon 070-258 09 95
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juni 2020 (27 dagar kvar)