Lärare i moderna språk (franska)

Lärare i moderna språk (franska)

Om arbetsplatsen
Kvarnhagsskolan är en F-9 skola i natursköna Alby, som är beläget i Norra Botkyrka. Vi arbetar för att skapa goda relationer med fokus på ett uppskattande positivt förhållningssätt och höga förväntningar. I längden handlar inställningen om att alltid välja att se möjligheter och att fokusera på elevernas bästa egenskaper. Vårt förhållningssätt gör det lättare för alla elever att nå goda studieresultat, utifrån sina egna förutsättningar. Vi har mycket att vara stolta över, men vi har också en del utmaningar.

Arbetsuppgifter
Som lärare på Kvarnhagsskolan kommer du att arbeta i en spännande och innovativ miljö, i nära samarbete med externa aktörer som t. ex My Dream Now och näringsliv. Förutom undervisning i moderna språk, franska kommer du tillsammans med rektor och kollegor att bidra till det roliga och utvecklande arbetet med att utveckla skolan. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för planering, genomförande och bedömning utifrån styrdokumenten och skolans åtaganden. Vi arbetar utifrån en positiv elevsyn och tillsammans stöttar vi eleverna så att de når goda studieresultat. Det kollegiala lärandet utgör en viktig del av det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan. Mentorskap kommer att ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort engagemang och brinner för elevernas utveckling. Du ska ha lärarlegitimation med behörighet att undervisa i moderna språk, särskilt franska på grundskolan. Vi vill att du har ett stort intresse för att skapa relationer med kollegor och elever i klassrumsmiljö, men även i andra sammanhang. Du är en trygg och tydlig ledare med djupa ämneskunskaper som gör att du på ett bra sätt kan utveckla elevernas förmågor. Samarbete är något som är naturligt för dig och du fungerar väl i olika konstellationer för att lyckas med ditt och skolans uppdrag. Som lärare på Kvarnhagsskolan reflekterar du över din undervisning och hur den kan utvecklas genom utvärdering och tillämpning av aktuell forskning som en del av skolans systematiska kvalitetsarbete. Vi strävar efter att vara en lärande organisation och därför ser du kollegialt lärande som en förutsättning för elevernas utveckling. Miljön präglas av prestigelöshet och där viljan att leverera bästa kvalité till våra elever står i fokus. Du är van och det känns naturligt för dig att använda digitala verktyg i din undervisning och i samband med elevadministration. Du har en god struktur i ditt arbete samt lätt för att kunna prioritera arbetsuppgifter. Eftersom skolan är i ett förändringsarbete kan det behövas hjälp inom andra områden, därför ser vi gärna att du är flexibel och inte har några problem att kavla upp ärmarna vid behov.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Carlos Conde Fernandez
Telefon 070-8861517
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 okt 2019 (6 dagar kvar)