Lärare i förskola/ Förskollärare

Lärare i förskola/ Förskollärare

Om arbetsplatsen
Tumba södra förskoleorganisation består av sju förskolor: Kärrspiran, Älvan, Trollet, Lövholmen, Hjorten, Skäcklinge gård samt Björkstugan. Gemensamt arbetar vi för en för en likvärdighet både för barnen men också inom organisationen. Vår vision är att uppnå: "Delaktighet och lärande hos våra barn för en hållbar framtid". Våra ledord: Omsorg, lek och undervisning. Barnen är vår viktigaste resurs inför framtiden och vi är deras främsta förebilder, därför ska vi genom nyfikenhet och engagemang ha roligt, lära och utvecklas tillsammans med barnen. Vi har ett ansvar för att vara närvarande och lyhörda i barns lek och aktivitet och ansvarar för att bredda och vidga deras livsvärldar. Vi tänker att människor, stora och små, blir till och växer i olika sammanhang och därför värderar vi ett positivt förhållningssätt mot barn, vårdnadshavare och kollegor högt. Vi är varandras arbetsmiljö och tar ansvar för den. Glädje smittar! Trygga vårdnadshavare - trygga barn! Som anställd vill vi att du delar vår vision men också att du bidrar med dina kunskaper och erfarenheter för att berika och utveckla verksamheten. Hjorten ligger med närhet till natur och kommunikationer- Förskolan har elva avdelningar med plats för 200barn. Vi erbjuder fria pedagogiska luncher, friskvårdsbidrag samt arbetskläder.

Arbetsuppgifter
Tumba södra förskole enhet söker en förskollärare/ lärare mot yngre åldrar som -är väl förtrogen med uppdraget i enlighet med den reviderade läroplanen. -ser möjligheter i möten med föräldrar och barn -är aktiv i barns lek där ni utforskar tillsammans. -vill vara med och utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande och som utmanar och stimulerar barnens intresse samt håller kvar deras uppmärksamhet. Som förskollärare/ lärare mot de yngre åldrarna ska du kunna planera, genomföra, utvärdera och utveckla utbildningen utifrån rådande styrdokument och lokala riktlinjer.

Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare utifrån skolverkets krav. Du behöver behärska det svenska språket i tal och skrift då Botkyrka kommun genomför ett språktest innan anställning.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ingela Haglund
Telefon 070 180 62 99
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.