Koststrateg till Utbildningsförvaltningen

Koststrateg till Utbildningsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 90 000 invånare.
Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet samt stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Utbildningsförvaltningen ansvarar i dag för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3200 medarbetare som är fördelade på 49 förskolor, 23 grundskolor och fyra gymnasieskolor.

Arbetsuppgifter
Hos oss får du arbeta i en dynamisk och interkulturell kommun där barn och elevers lärande står i fokus. Vårt viktigaste mål är att det går bra för våra barn och elever och vårt huvuduppdrag är att ge professionellt och kompetent stöd så att linjeorganisationen med alla förskolor och skolor lyckas med sina mål och åtaganden.

Som koststrateg arbetar du övergripande med mat- och måltidsfrågor inom förskola, grundskola och gymnasieskola. Måltidsverksamheten har ca 73 kök som dagligen serverar ca 20 000 lunchmåltider.
Koststrategens roll är att vara kommunens sakkunniga, såväl internt som externt i frågor kring mat och måltid samt att stödja måltidsverksamheterna med råd, metoder och verktyg. På strategisk nivå prioritera, leda, följa upp och utveckla måltidsverksamheten så att den ligger i framkant och i enlighet med kommunens kostpolicy. Arbetet sker i nära samverkan med chefer, personal samt barn och elever för att stödja, stimulera och utveckla den kommunala måltidsverksamheten.
Tillsammans med köksansvariga samordnar koststrategen rutiner och arbetssätt i syfte att säkerställa en god och likvärdig kvalitet på maten. Koststrategen ser till att riktlinjer och rutiner för egenkontroll och annan uppföljning finns och följs.

I koststrategens arbetsuppgifter ingår bland annat:
- Ansvar för uppföljning och utveckling av kommunens kostpolicy
- Upphandling, uppföljning av ramavtal inom kostområdet
- Kompetensutveckling av måltidspersonal
- Rådgivande vid ny- och ombyggnation av kök
- Framtagande samt närings- och kostnadsberäkning av matsedlar
- Kostnadskalkyler, analyser, statistik, bokslutsunderlag, ansökningar om EU-bidrag
- Livsmedelshygien
Koststrategens arbete innebär att inspirera till bra livsmedelsval, ökad kostnadseffektivitet samt minska kommunens miljöbelastning gällande livsmedel.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning som till exempel kostekonom eller kostvetare, alternativt har du annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
Du är flexibel, initiativrik och tycker om att arbeta självständigt så väl som i grupp och har intresse samt kompetens att självständigt kunna driva utvecklingsarbete. Då arbetet spänner över flera verksamhetsområden är det viktigt att du är prestigelös, har lätt för samarbete och kan skapa goda kontakter.
Som person utmanar du utifrån ett tillitsfullt förhållningssätt med bästa gemensamma lösning i fokus.
Du arbetar självständigt med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete samt löser problem och arbetar utvecklingsinriktat.
För att passa i rollen är det viktigt att du är driven, utåtriktad och har lätt för att samarbeta med både kollegor och övriga verksamheter. Du har god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt och är serviceinriktad i dialogen med företrädare för verksamheten.

Erfarenhet:
Flerårig erfarenhet inom måltidsverksamhet är ett krav.
Du har erfarenhet av arbete med kostfrågor, gärna på strategisk nivå samt erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Karl-Henrik Lindström
Telefon 0701886933
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2019 (16 dagar kvar)