Kock till förskola

Kock till förskola

Om arbetsplatsen
Förskolan Luna är en förskola med sex avdelningar belägen i området Riksten, Tullinge och är en av fyra förskolor som ingår i Tullinge Södras förskoleenhet tillsammans med förskolorna Nova, Kometen och Rodret. På förskola vistas varje dag ca 110 barn och 20 pedagoger. Maten tillagas i största möjliga mån från grunden med fokus på ekologi, miljö och hållbarhet. Alla måltiderna, frukost, lunch och mellanmål, serveras i vår gemensamma matsal som är placerad i anslutning till köket. Maten har en betydande roll i vår verksamheten då den ger barn och pedagoger förutsättningar för att ta in och orka ta aktiv roll i den undervisning som bedrivs under hela dagen. Du som jobbar i köket är en central person och det är viktigt att du ser både barn, pedagoger och familjer som en tillgång i ditt arbete att tillaga god och näringsriktig kost i enlighet med Botkyrka kommuns matsedel. Till din hjälp i köket har du ett måltidsbiträde på 25%.

Arbetsuppgifter
Som kock ansvarar du för att: Tillaga ca 130 luncher samt frukost och mellanmål. Dessutom ingår alla i övrigt förekommande arbetsuppgifter i ett förskolekök. Att tillsammans med rektor budgetera och följa upp måltidsverksamheten. Att utveckla och kvalitetssäkra matproduktionen. Att ansvara för genomförandet av egenkontrollprogram och HACCP. Att säkerställa att kommunens kostpolitiska målsättning följs till exempel minskat matsvinn och ekologiska inköp. Att med stöd av rektor och kommunens koststrateg utveckla måltidsverksamheten inom förskolan. För att lyckas i ditt uppdrag som kock krävs att du har ett brinnande intresse för mat och att vilja att sätta matgästerna i centrum. Du ska kunna samarbeta, vara flexibel, ha viljan att dela med dig av dina kunskaper samt vara nyfiken på hur vi tillsammans kan skapa delaktighet kring måltiderna.

Kvalifikationer
Kockutbildning med erfarenhet av måltidsproduktion i storkök/restaurang krävs. Goda kunskaper om specialkost då vi serverar flertalet olika specialkoster varje dag. Ekonomiskt sinnelag. Datavana då bland annat informationsflödet och beställningar sker digitalt. God förmåga att kommunicera både i tal och skrift på svenska. Du är positiv och lösningsorienterad.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Linda Pahrne
Telefon 0702287293
Område Botkyrka
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 feb 2020 (3 dagar kvar)