Hantverkspedagog/stödassistent

Hantverkspedagog/stödassistent

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Daglig verksamhet inom LSS bedrivs i Botkyrka kommun inom Arbetsmarknads och vuxenutbildningsförvaltningen. Vi bedriver i huvudsak vår verksamhet i Hallunda/Norsborgs-området och har hantverksinriktning. Vi söker nu en hantverkspedagog/stödassistent med kunskaper inom konst och hantverk till vår verksamhet. Verksamheten vänder sig till personer som har kognitiva och fysiska funktionsnedsättningar i behov av meningsfulla, kreativa och arbetsliknande aktiviteter. Om detta låter spännande och du dessutom har rätt kvalifikationer så är du välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter
Du bör vara en driven och initiativrik person som klarar av att hantera olika situationer och bemöta våra deltagare. Du har i ditt dagliga arbetet ett stort egenansvar och måste kunna lägga upp arbetet utifrån individernas behov. Arbetsuppgifterna är att handleda och guida deltagarna i de olika arbetsuppgifterna. Du planerar, utvecklar och följer upp aktiviteterna samt upprättar genomförandeplaner och annan relevant dokumentation i vårt system Lifecare

Kvalifikationer
Lämplig utbildning kan vara Vård och Omsorgsprogrammet eller relevant högskoleutbildning. Du har kunskaper inom konst och hantverk samt är van att arbeta lågaffektivt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten. Körkort önskvärt.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Fagerlund
Telefon 0767808552
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 8 feb 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.