Handledare - feriepraktikanter

Handledare - feriepraktikanter

Tekniska förvaltningen i Botkyrka kommun tar under sommaren 2019 emot cirka 300 feriepraktikanter. För att genomföra detta behöver vi drivna och engagerade handledare!

Varje period är du som handledare ansvarig för en grupp på 8-10 feriepraktikanter vilket inkluderar viss planering, dagligt arbete samt uppföljning. Allt arbete med feriepraktikanterna sker utomhus i alla väder så du behöver du ha god ledarskapsförmåga och kunna motivera och engagera feriepraktikanterna pedagogiskt. Handledarrollen innebär att du hela tiden vägleder och arbetar praktiskt tillsammans med feriepraktikanterna, vilket även fordrar visst intresse för praktiskt arbete så som markskötsel/grönyteskötsel, målning, plantering eller liknande. I rollen förväntas du ta egna initiativ och vi vill gärna att du har en god förmåga att tänka kreativt.
Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, exempelvis från tidigare arbete, som tränare, fritidsledare osv. och gillar att arbeta med ungdomar i grupp. Vi ser att du som söker är praktiskt lagd, initiativtagande och en bra förebild för ungdomarna. Meriterande om du arbetat i liknande projekt tidigare.
Sök idag till ett roligt, utmanande och lärorikt arbete, det kommer bli en sommar ni minns!

Kvalifikationer
Ledarskap: Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.

Personlig mognad: Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv,
skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Pedagogisk insikt: Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren

Integritet: Har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

B-Körkort krävs

Då tjänsten som handledare innebär arbete med ungdomar så krävs utdrag ur belastningsregister.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Frank Renebo
Telefon 070-182 56 69
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Internship / Praktik
Hemsida https://www.botkyrka.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med över 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

År 2010 infördes feriepraktik för de ungdomar som går på gymnasiet i Botkyrka kommun. Alla ungdomar garanteras att åtminstone en sommar under sin gymnasieutbildning få möjlighet till feriepraktik under tre veckor. Sommaren delas in i tre olika praktikperioder och de olika förvaltningarna ansvarar för att ta fram meningsfulla jobb för ungdomarna samt bistå med handledare.