HR-Specialist till Utbildningsförvaltningen, Vikariat

HR-Specialist till Utbildningsförvaltningen, Vikariat

I uppdraget som HR-specialist ingår att arbeta framförallt operativt men även strategiskt med verksamhets- och chefsstöd i HR-processerna. Arbetsuppgifterna är omväxlande, har stor spännvidd och utförs alltid med verksamhetens behov i fokus. I arbetet ingår att självständigt kunna driva personalärenden och när det är aktuellt kunna genomföra fackliga förhandlingar. Du kommer att vara en del i ett team som består av tre HR-specialister, en HR-strateg och en HR chef som tillsammans arbetar för att driva och utveckla HR-processer inom utbildnings förvaltningen och kommunen i sin helhet. För att bli framgångsrik i rollen som HR-specialist skall du ha god kännedom och förståelse för HR området. Arbetsrättslig kunskap och erfarenhet är en nödvändighet, och erfarenhet från kommunalt arbete är meriterande. Arbetet innebär sällan färdiga lösningar varför du måste ha mod att pröva nya tillvägagångssätt. Du måste ha förmågan att bygga goda relationer samt erfarenhet av att möta chefer och medarbetare i olika personalrelaterade situationer.

Kvalifikationer
Som HR Specialist skall du ha bred erfarenhet av personalarbete och fördjupad erfarenhet inom följande områden: * arbetsmiljö/rehabilitering * förhandlingar/samverkan * avtalstolkning/arbetsrätt * löneöversyn/lönekartläggningsarbete * personalförsörjning/ rekrytering * personalstatistik/personalekonomi Det här är rätt arbete för dig som har personalvetarutbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha flerårig erfarenhet av brett och operativt HR-arbete och erfarenhet av arbetsrättsliga förhandlingar. Kunskaper i Allmänna bestämmelser (AB) och läraravtalet ses som meriterande. Vidare är du: * analytiskt skicklig och har förmåga att dra slutsatser av nyckeltal och statistik på ett strukturerat och strategiskt sätt * duktig på att uttrycka dig tydligt i tal och skrift Självklart gillar du att samarbeta och är villig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är diplomatisk och följsam utan att ge avkall på förmågan att ifrågasätta och ställa krav. Du är en positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk Ansök senast: 2019-04-05 Urvalsarbete och intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden Löneform: Månadslön Arbetstid: Dagtid

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Annelie Mårdh
Telefon 073-421 85 39
Område Botkyrka
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 5 apr (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet samt stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden. Utbildningsförvaltningen ansvarar i dag för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3200 medarbetare som är fördelade på 33 förskolor, 23 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Som HR-specialist hos oss får du arbeta i en dynamisk och interkulturell kommun där barn och elevers lärande står i fokus. Vårt viktigaste mål är att det går bra för våra barn och elever och vårt huvuduppdrag är att ge professionellt och kompetent stöd så att linjeorganisationen med alla förskolor och skolor lyckas med sina mål och åtaganden.