GIS-ingenjör

GIS-ingenjör

Om arbetsplatsen
Vill du utvecklas tillsammans med oss i en kommun som är långt ifrån lagom? Är du målinriktad, engagerad och drivs av att vara med och utveckla samhället, då kommer du att trivas hos oss! Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. På enheten för Geografisk information är vi 13 medarbetare som arbetar med bland annat geografiska analyser, mätframställning, och kartproduktion. Vår arbetsplats är i kommunalhuset i Tumba, nära kommunikationer så som pendeltåg. Kommunens webbkarta hittar du på http://karta.botkyrka.se

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: * Utveckling av kommunens processer och arbetsmetoder inom geodataområdet * Utbildning och support till användare. * Utveckling och förvaltning av våra kartsystem och webbkartor. * GIS/kartuppdrag till externa och interna kunder. Vi har flera spännande projekt på gång i kommunen. Just nu växlar vi upp vårt arbete kring effektivisering och digitalisering av förvaltningens verksamheter. Tillsammans med ett utvecklingsteam kommer enheten att driva detta arbete framåt. De verktyg som vi använder är QGIS, FME, FME Server, Geomedia (ISYWinMap), SQL Server, PostGIS, Oracle spatial, Adobe Illustrator, Indesign. Vår webbkarta ISYMap bygger på öppen källkod. På Södertörn har vi ett samarbete med 7 andra kommuner där vi delar Kart- och GIS-plattform, resurser och driver gemensamma projekt. Tillsammans med Södertörnskommunerna kommer vi att få uppleva spännande utveckling, tekniska utmaningar och ett intensivt samarbete!

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning inom geodataområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidare har du: * Goda kunskaper i någon GIS-programvara och grundläggande databaskunskaper. * Erfarenhet av GIS-analyser och framtagande av kartprodukter. * Erfarenhet av projektarbete. Meriterande * Det är önskvärt att du har erfarenhet av att driva projekt för att ta fram nya effektiva arbetssätt kopplat till geodata. * Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med webbkartor och FME, har du dessutom kunskaper kring FME Server så är det ett plus. * Har du ett intresse kring 3D, eller grafisk formgivning kommer även dessa erfarenheter att tas till vara. Personliga egenskaper *Som person är du positiv, målmedveten, samt har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp. * Serviceinriktad och flexibel eftersom våra uppdrag och kunder är varierande.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Angela Jarlenfors
Telefon 073-4218534
Område Botkyrka
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 sept 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.