Familjebehandlare till Klarateamet

Familjebehandlare till Klarateamet

Klarateamet är en verksamhet som erbjuder stöd till föräldrar med kognitiva funktionsnedsättningar. Verksamheten bygger på en helhetssyn och utgår ifrån barnperspektiv. Familjebehandlingen sker utifrån beslutad insats med bestämda förändringsmål under en begränsad tid. Fokus i arbetet ligger på att erbjuda behandlingsinsatser utifrån familjens behov. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av 2 familjebehandlare och 2 behandlingsassistenter samt en arbetsledare. Personalen är mycket engagerad och kompetent. Vi söker dig som vill vara en del av vårt utvecklingsarbete och vill bidra med dina kunskaper och erfarenheter till vårt fortsatta arbete. Arbetsuppgifter: * Du ansvarar för att erbjuda familjebehandling mot uppsatta behandlingsmål. * Du ansvarar för samverkansmöten och dokumentation. * Du tillsammans med övriga familjebehandlare ansvarar för att driva familjearbetet framåt.

Kvalifikationer
* Socionom eller annan relevant utbildning * Vidareutbildning inom familjebehandling * Erfarenhet av tvärprofessionellt arbete * Erfarenhet av familjebehandling utifrån barnperspektivet * Du har kännedom om lösningsinriktat arbete * Har erfarenhet att arbeta miljöterapeutiskt med barn Personliga egenskaper/förmågor * Du brinner för att göra en skillnad utifrån ett barnperspektiv * Ett stark tro på människors egen förmåga * Vara kreativ och initiativrik * Vara skicklig och ha stort intresse för samverkan * Vara självständig i sin yrkesroll * Mycket god samarbetsförmåga * Vara utvecklings-och förändringsbenägen * Att du har förmågan att vara flexibel i det dagliga arbetet * God kommunikations- och analytisk förmåga

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Josephine Hamner
Telefon 070-187 08 88
Område Botkyrka
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen i Botkyrka är just nu mitt uppe i en spännande omorganisation där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen. Klarateamets huvudsakliga uppdrag är att tillhandahålla stöd för familjer där föräldrarna har en kognitiv funktionsnedsättning.