Förvaltningsledare IT

Förvaltningsledare IT

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Förvaltningsledare till Enheten Digital Utveckling Vill du leda digital utveckling och förvaltning av system och trivs med att tillsammans med andra skapa värde för våra medborgare? Inom Botkyrka kommun pågår ett omfattande arbete med att till fullo ta tillvara digitaliseringens alla möjligheter. En ny enhet har skapats, en målbild är förankrad och resurser har avsatts. Därmed är vi redo att ta nästa steg i att lyfta leveransen av tjänster och tekniska lösningar genom modern och säker teknisk miljö. Nu har du chansen att bli en del i ett nytt team och tillsammans med verksamheterna driva det strategiska och operativa arbetet för ett eller flera förvaltningsobjekt. Den nybildade enheten Digital Utveckling består av 24 engagerade medarbetare indelade i två grupper: Utveckling och Förvaltning och Infrastruktur och Drift, tjänsten som förvaltningsledare ingår i Utveckling och Förvaltning och rapporterar till biträdande enhetschef Digital Utveckling.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare agerar du digital strateg för ditt område och du kommer att få ansvar för ett eller flera förvaltningsobjekt. Vi erbjuder dig möjligheten att leda, planera och driva den IT-nära förvaltningen utifrån Botkyrka kommuns utvecklingsbehov och förvaltningsmodell. Du ansvarar tillsammans med verksamhetens förvaltningsledare för förvaltningsplan, mål, strategi, leveranser, budget och leverantörsstyrning, problem- och förändringshantering samt kravinsamling. Arbetet innebär många kontakter och nära samarbete med olika delar av verksamheten, där du är den som koordinerar, följer upp och prioriterar arbetet utifrån teknik-, verksamhets- och användarkrav tillsammans med den verksamhetsnära förvaltningsledaren. Du kommer även ha löpande kontakt med våra leverantörer och i samråd med verksamheten säkra att leveranserna möter rätt behov samt deltar i och/eller driver projekt och upphandlingar inom ditt objekt. Rollen innebär också att verka för en strukturerad förvaltning samt att driva utvecklingen av systemnyttjandet i rätt riktning, så att det stödjer verksamheternas arbetsprocesser på bästa sätt, både nu och i framtiden. Du jobbar tätt tillsammans med andra som har samma roll.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen bör du som söker ha ett kundorienterat förhållningssätt, vara ansvarsfull, självgående, analytisk och resultatinriktad. Du har en god samarbetsförmåga, skapar engagemang och får saker att hända. Uppdraget innebär bred samverkan och vi uppskattar om du är nyfiken och lösningsorienterad. Du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att lyssna och på ett enkelt och pedagogiskt sätt kunna översätta verksamhetens behov till tekniska krav. Att du gillar förändring är självklart då vi ständigt jobbar med nya verktyg, tjänster och arbetssätt för att driva digitaliseringen i Botkyrka Kommun. Vi söker dig som har: * Relevant akademisk utbildning inom data/systemvetenskap/IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet * Förvaltningsledarutbildning eller projektledarutbildning, gärna baserad på någon etablerad modell * God erfarenhet (minst 5 år) av att leda och driva IT-nära förvaltningsuppdrag eller IT-projekt * Gedigen erfarenhet av IT-system, gärna som systemspecialist/systemförvaltare för system som används inom offentlig verksamhet Vi ser det som meriterande om du har: * Erfarenhet av budgetering och uppföljning * Erfarenhet av att arbeta med agil metodik * Kunskaper och erfarenhet av att arbeta enligt rutiner/processer baserade på ITIL/pm3. * Erfarenhet av kravformulering i samband med upphandling * Erfarenhet av offentlig sektor * Intresse av arkitekturfrågor

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Petra Sintorn
Telefon 0706802240
Område Botkyrka
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.