Förste socialsekreterare till Utredning Boende

Förste socialsekreterare till Utredning Boende

Om arbetsplatsen
Har du lång erfarenhet av myndighetsutövning med erfarenhet av att arbeta med boendefrågor och söker nya utmaningar? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som förste socialsekreterare till vår utredningsenhet för boende! Förste socialsekreterartjänsten är en karriärtjänst som möjliggör ett större ansvar och ett steg i utvecklingen mot någon av förvaltningens chefstjänster. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att arbeta upp en tydlig och funktionell boendekedja för särskilt utsatta grupper: missbrukare, psykiskt funktionsnedsatta och brottsoffer (både för våld i nära relation och annat våld). Enheten utreder, beslutar och följer upp ansökningar om boende. I Utredning boendes uppdrag ligger även bostadssökande insatser för de som bor i tillfälliga boenden och stöttar medborgare att komma vidare i boendekedjan. Enheten ansvarar för placering och uppföljning i tillfälliga boenden, träningslägenheter, kommunkontrakt, Boende med särskild service och HVB. Enheten kommer att arbeta med boendefrågan och lyfta behov av nya lösningar. Enheten består idag av 14 socialsekreterare, 2 bosamordnare, 1 förste socialsekreterare och en enhetschef.

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att vägleda och handleda enhetens socialsekreterare i det dagliga arbetet med ärendehandläggning, samt att vara sakkunnig inom verksamhetsområdet. Förste socialsekreteraren hjälper till att prioritera vid hög arbetsbelastning och kan medverka som stöd i svåra möten. Förste socialsekreteraren säkerställer att socialsekreterarna arbetar i enlighet med det politiska uppdraget och det regelverk som gäller, att bemötande av brukare är gott, att dokumentation håller god kvalité samt att valda bistånd/insatser är kostnadseffektiva. Förste socialsekreteraren medverkar även i arbetet med att upprätta rutiner för det dagliga arbetet i enheten och säkerställer genom samverkan med andra förste socialsekreterare att dessa ligger i linje med övriga verksamheter inom förvaltningen. I uppdraget ligger även att hålla sig uppdaterad om aktuell rättspraxis så väl som aktuell forskning avseende metoder och omvärldsförhållanden samt att introducera nya medarbetare i verksamheten. Den förste socialsekreteraren kan komma att ha egna ärenden.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen krävs att du har socionomexamen eller annan för tjänsten relevant utbildning samt flerårig arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Du har en väldigt god samarbetsförmåga och du brinner för att stötta, hjälpa och utveckla andra. Du är tydlig, kommunikativ och trygg och har lätt för att sätta dig in i problem och frågeställningar. Du intresserar dig för nya metoder och arbetssätt och hur dessa kan bidra till utveckling och du bidrar gärna med kunskap och idéer till chef och arbetsgrupp. Gällande lagstiftning är något du har god kunskap om och du delar på ett konstruktivt sätt med dig av denna till dina kollegor. Du är även van att uttrycka dig i skrift och gör detta på ett utmärkt sätt.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ann-Christine Godawszky
Telefon 070-8861158
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (8 dagar kvar)