Förskollärare

Förskollärare

Om arbetsplatsen
Skogsbacksskolans förskola är belägen i Storvreten i Tumba och tillhör Tumba östras förskole enhet. Förskolan bedrivs till viss del i gemensamma lokaler med Skogsbacksskolan som är en F-3 skola. Här möts olika kulturer och vi ser att mångfalden av olika språk, yrkeskategorier och kulturer berikar vår utbildning och undervisning. I Storvreten finns närhet till både skog och natur, bibliotek, lekparker och kommunikation. Förmåner: När du arbetar hos oss får du tillgång till arbetskläder såväl för inomhusbruk som utomhusbruk. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och även cykel bidrag. I Tumba östras förskole enhet ser vi ett nära ledarskap som en förutsättning för en bra utbildning. Jag som biträdande rektor har ett nära samarbete med medarbetarna och är delaktig i utvecklingen av såväl förskolans pedagogiska lärmiljöer som att planera och organisera för en kvalitativ undervisningen.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare planerar, genomför och utvärderar du, tillsammans med arbetslaget, utbildningen och undervisningen på förskolan. Du har ett extra stort ansvar i din roll som arbetslagsledare att driva utvecklingen och undervisningen framåt tillsammans med dina kollegor och tillsammans med mig som biträdande rektor. Du ska både enskilt och tillsammans med arbetslaget organisera för att varje enskilt barn, såväl som hela barngruppen får möjlighet att ingå i meningsfulla sammanhang under hela dagen. Du har även som förskollärare och arbetslagsledare ett extra stort ansvar för att planera undervisningen utifrån kommunens och Tumba östra förskole enhets riktlinjer och styrdokument. På Skogsbacksskolans förskola lägger vi stort fokus på barns språkutveckling. Arbetet med att vara en närvarande och medforskande pedagog tillsammans med barnen är en av de viktigaste uppgifterna. Vi lägger också stort fokus på det kollegiala lärandet såväl i barngrupperna som i personalgruppen.

Kvalifikationer
* Du ska vara utbildad förskollärare med legitimation och vara väl förtrogen med Lpfö18. * Du ska ha god kommunikationsförmåga och behärska svenska språket väl i både tal och skrift. * Du ska ha ett stort engagemang och vilja vara en del av en förskola i utveckling. * Hos oss krävs det att du är flexibel, driven och utvecklingsbenägen. Men också lyhörd och ödmjuk för alla människor olikheter.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.