Erfaren skolsköterska till central medicinsk organisation

Erfaren skolsköterska till central medicinsk organisation

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 92 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet samt stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden. Utbildningsförvaltningen ökar nu sin centrala elevhälsoorganisation och du kommer tillhöra en medicinsk grupp tillsammans med verksamhetschef för EMI, centralt anställd skolpsykolog samt skolläkare. Utbildningsförvaltningen ansvarar i dag för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3200 medarbetare som är fördelade på 33 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för barn och ungas hälsa, och för att stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Som centralt anställd skolsköterska arbetar du med samtliga kommunala grund- och gymnasieskolor i Botkyrka kommun. Du kommer även att samverka med övriga yrkesprofessioner inom utbildningsförvaltningen. Du kommer vara central administratör för vårt digitala journalsystem ProRenata för EMI som implementeras under hösten 2019. I dina arbetsuppgifter ingår uppdatering av systemet, utbildning i samt introduktion av ny personal i ProRenata. Förutom ansvar för kvalitets- och utvecklingsarbete samt övriga administrativa arbetsuppgifter kommer en del av din arbetstid vara förlagd ute på skolorna. Arbetet på skolorna kan exempelvis bestå av att hjälpa till vid vakanser med administrativa uppgifter under tiden rekrytering pågår. Det ingår även att hjälpa till att introducera nya medarbetare och vara behjälplig i mentorskapet av nya medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker Dig med flera års yrkeserfarenhet av skolsköterskearbetet. Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt utbildning till skolsköterska. Erfarenhet från grundskola, gymnasieskola, arbete med nyanlända är meriterande. Du kan arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar och deras vårdnadshavare Du har lätt för att jobba med digitala system samt är van att arbeta och administrera i journalsystem. Erfarenhet av administratörsuppgifter inom ProRenata är ett plus. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är diplomatisk och följsam utan att ge avkall på förmågan att ifrågasätta och ställa krav. Självklart gillar du att samarbeta och är villig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är en positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Det är också viktigt att du är lyhörd, empatisk och flexibel. Körkort är ett krav.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Karin Rydberg
Telefon 0708891982
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (13 dagar kvar)