Enhetschef till utredning vuxen 1

Enhetschef till utredning vuxen 1

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vill du vara med på vår resa? Nu söker socialförvaltningen en enhetschef med driv och patos för att ansvara över enheten utredning vuxna 1. Vi har under 2019 genomgått en större omorganisation där vi rivit stuprören och lämnat den gamla beställare/utförarmodellen. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen. Men oavsett var vi arbetar så präglas arbetet av ett teamtänk. Den självklara utgångspunkten i arbetet är medborgarens behov.

Arbetsuppgifter
Arbetet som enhetschef för enheten utredning vuxna sker inom IFO:s vuxenspår i en nyjusterad verksamhet för utredning vuxna och unga vuxna. Enheten arbetar med utredningsarbete enligt Socialtjänstlagen, LVM och LVU samt uppföljning av beslutade insatser. Enhetens uppdrag är att vara generalister och att kunna utreda vuxna och unga vuxna, det kan röra sig om missbruk, kriminalitet, psykisk ohälsa. Arbetet sker i nära samarbete med dina chefskollegor samt verksamhetschef och tillsammans utgör ni ledningsgrupp för verksamheten. - Du har personal-, budget-, och verksamhetsansvar för 15-20 direktrapporterande medarbetare. - Du ansvarar för att omsätta och skapa verklighet av förvaltningens mål och visioner och du är lyhörd för behov av utveckling och eventuella brister som verksamheten möter. - I din roll som ledare handleder, motiverar och förser du dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att nå de gemensamma målen. - Du kommunicerar tydliga förväntningar, ger feedback och uppmärksammar dina medarbetares prestationer. - Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och tillsammans med dem löser du eventuella samverkansproblem. Utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt har du ansvar för att inga medborgare hamnar mellan stolarna. - Du samverkar både internt inom förvaltningen samt externt med övriga förvaltningar inom kommunen och med andra huvudmän som t.ex. region, polis. Verksamheten har sedan i början på året sammanslagits med en annan enhet inom förvaltningen och skapat utredning vuxna 1 och 2 som ska arbeta med liknande arbetsuppgifter förutom att unga vuxna ärenden ligger inom utredning vuxen 1 där du kommer vara en motor i att fullfölja och utveckla detta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och har medborgarens fokus i allt som sker! Du har minst 5 års erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten gällande vuxna med missbruk och unga vuxna. Du har kunskap och utbildning i LVM, LVU och gärna BBIC och MI. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som ledare/chef. Du är en närvarande ledare, lyhörd för medarbetarnas behov, tydlig och rak när det behövs. Du är en god lagspelare som har en helhetssyn på organisationen och kommunen. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och förmår andra att skapa och underhålla goda relationer. Du är självgående och ser ekonomiansvaret som en tillgång. Du har erfarenhet av att genomföra och kommunicera politiskt fattade beslut och en god kunskap om kommunal ekonomistyrning och dess principer. Då vi har genomgått en justering av vår organisation utredning vuxen i början av året är det viktigt att du har erfarenhet av förändrings och utvecklingsarbete. Du är van att hantera och skilja på taktiska och operativa beslut. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är mycket god och du förstår vikten av kommunikation för ett gott ledarskap. Det är viktigt att du har ett gott omdöme samt har en god analytisk förmåga. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Ledarerfarenhet krävs, erfarenhet av ekonomi/budgetarbete krävs.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Fackliga företrädare
Telefon 08-530 610 00
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.