Enhetschef till boende med särskild service

Enhetschef till boende med särskild service

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vår organisation präglas av teamarbete och nytänkande! Vi vet att samarbete är en viktig faktor till att skapa en framgångsrik organisation. I förvaltningen håller vi nu på att satsa mer på teamarbete för att kunna skapa en hållbar arbetsplats. Som enhetschef hos oss behöver du aldrig vara orolig för att inte ha någon att vända dig till om du behöver rådgivning. Du kommer att bli en del av ett team med andra skickliga chefer som du alltid kan bolla idéer med när du känner att du behöver.

Arbetsuppgifter
Vi satsar på att utveckla vår verksamhet inom detta område och har genomfört en stor förändring av densamma. En sak kan vi lova - som enhetschef inom socialtjänsten kommer du verkligen att få en roll med stort inflytande och stora möjligheter att påverka. Tillsammans med boendestödjare och arbetsledare driver du arbetet med att ge stöd och service till cirka 20 klienter där fokus ligger på att skapa en meningsfull tillvaro med sysselsättning och självständighet. Målgruppen är vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning. I arbetsuppgifterna ingår det att ha det övergripande personalansvaret, budget samt planering av verksamhet. Vår fasta övertygelse är att vi alltid kan bli ännu bättre på det vi gör och vi är mycket positiva till när våra chefer tar egna initiativ och ger förslag på förbättring. Du blir en del av en ledningsgrupp där det ges möjlighet att bygga vidare på förvaltningens verksamhet och det ges möjlighet till egen utveckling. Hos oss får du ett spännande och utmanande uppdrag med möjligheten att göra skillnad i människors liv.

Kvalifikationer
Du har en universitetsexamen inom psykiatri, socialt arbete, vård eller omsorg. Du har erfarenhet av att leda och fördela arbetet med en positiv och stabil ledarstil. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer som har psykisk funktionsnedsättning. Erfarenhet av samsjuklighet och av att arbeta med utsatta kvinnor är meriterande. Erfarenhet av förändringsledning är meriterande. Att leda och utveckla verksamheter är något du tycker är givande, samtidigt som du drivs av att se framsteg - såväl hos våra boende som medarbetarna på boendet. Du har lätt för att samarbeta med både interna och externa aktörer. Som person sprider du en positiv energi och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du ser möjligheter i problem. För att passa i tjänsten krävs även att du har ett driv där du vill att verksamheten går framåt samtidigt som du är stabil och förstår innebörden av att arbeta inom kommunal verksamhet. Utöver ovanstående krävs också körkort B. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet. Då vi vill tillsätta tjänsten snarast kommer intervjuer att ske under pågående annonsering, även tillsättning kan ske under perioden. Om du känner igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen att söka!

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Rita de Castro
Telefon 0701805718
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.