Engagerad ungdomscoach till det kommunala aktivitetsansvaret

Engagerad ungdomscoach till det kommunala aktivitetsansvaret

Brinner du för unga och deras framtid? Då har du nu chansen att göra skillnad!
Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) är till för ungdomar mellan 16 - 19 år som är skrivna i Botkyrka kommun. Det gäller ungdomar som inte börjat gymnasiet, avbrutit gymnasiet eller som gått klart årskurs 3 på gymnasiet men saknar examen.
Kommunala aktivetetsansvaret söker nu en ungdomscoach som är sugen på att jobba med att söka upp, engagera, motivera och vägleda ungdomar till att återuppta sina studier-
Som ungdomscoach på det kommunala aktivitetsansvaret möter du dagligen ungdomar som kan behöva stöttning i att ta nästa steg i livet. Genom individuella samtal, gruppaktiviteter och samverkan med andra parter skapar du rätt förutsättningar. En vanlig dag på jobbet omfattar:
- Söka upp ungdomar genom exempelvis telefon/sms, mail, sociala medier .
- Närvaro på olika arrangemang och/eller nätverksträffar för att nå målgruppen.
- Individuella samtal (kartläggning, coachande etc.).
- Gruppaktiviteter.
- Planering, administration och dokumentation.
- Samverkan med övriga verksamheten, andra förvaltningar och externa intressenter.

Som ungdomscoach är du en del av en engagerad projektgrupp bestående av andra coacher, arbetsgivarekoordinatorer samt studie-och yrkesvägledare.. Tillsammans arbetar vi genom helhetsgrepp kring individen och vi framförallt ett brinnande intresse för Botkyrkas unga.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom exempelvis pedagogik, socialt arbete, eller beteendevetenskap alternativt motsvarande erfarenheter.

Du har gärna erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar generellt och i synnerhet UVAS unga som varken arbetar eller studerar.

Du är van att leda grupper och hålla i workshops. Du har gedigen erfarenhet av att coacha individuellt och har därför lätt att entusiasmera och få unga vuxna att delta, växa och motiveras till utveckling mot jobb eller studier.

Som person är du flexibel, målinriktad och har god data- och dokumentationsvana. Du uppvisar stor personlig mognad, och samarbetsförmåga. Du kan planera ditt arbete och hålla deadlines.
Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av att arbeta i projekt med goda resultat
- Utbildning inom coachning eller motiverande samtalsmetodik
- Erfarenhet av att arbetsleda andra.
- Kunskaper i andra språk än svenska och engelska samt om andra kulturer

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Fayyad Assali
Telefon 0706075860
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Jobbcenter som det kommunala aktivitetsansvaret ligger under har samordningsansvaret för kommunens arbetsmarknadsåtgärder och är organiserade under Arbetsmarknad och vuxenutbildningsförvaltningen. Genom vägledande, motiverande och aktiverande insatser och i samverkan med myndigheter och näringsliv arbetar vi för en god lokal arbetsmarknad och för att förbättra förutsättningarna för personer som står långt ifrån arbete att etablera sig på arbetsmarknaden, kommunal såväl som privata näringslivet.