Dödsbohandläggare till Mottagning vuxen

Dödsbohandläggare till Mottagning vuxen

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett socialt arbete där du ges möjlighet till utveckling och ett viktigt arbete? Då är du välkommen att ansöka till tjänsten som dödsbohandläggare till vår mottagning för vuxna. Botkyrka kommun har varit med om en omorganisering där vi valt att rikta fokuset mot medborgarna. Detta genom att ha ett gemensamt mottag som är ett första steg för våra medborgare, det kan beskrivas som en väg in för våra medborgare som inte redan har en kontakt med socialförvaltningen. På mottagning vuxna arbetar 13 socialsekreterare, varav en arbetar som dödsboutredare, två förste socialsekreterare, 3 administratörer samt en enhetschef. På mottagningsenheten handlägger vi ansökningar och anmälningar inom området försörjningsstöd, beroende och psykisk ohälsa. Varför ska du arbeta i Botkyrka kommun? Vi är en av landets mest spännande arbetsgivare! Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att implementera en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan. Medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete! Du får möjlighet att vara med och forma framtidens socialtjänst. På enheten har vi specialistkompetens inom beroende, socialpsykiatri samt ekonomiskt bistånd. Vårt kontor ligger centralt i Tumba.

Arbetsuppgifter
Då vår nuvarande dödsboutredare går i pension söker vi härmed en ny dödsboutredare. Introduktionen sker tillsammans med nuvarande dödsboutredare. I tjänsten som dödsboutredare hos oss i Botkyrka arbetar du självständigt i din roll, arbetet är både kreativt och spännande. Myndighetshandläggningen är varierande, vilket gör att det ena ärendet inte är likt det andra. Som dödsboutredare utreder du och fattar beslut kring ekonomiskt bistånd till begravning utifrån socialtjänstlagen, det kan till exempel handla om kista, gravsten samt övrigt förekommande kring begravningar. I arbetet ingår det släktspårning, vilket innebär att du letar efter närstående och släktingar. Hembesök görs i vissa fall. Utredning av tillgångar i banker. Avveckling av dödsbo. I ditt arbete har du bland annat löpande kontakt med Skatteverket, banker, pensionsmyndigheten, närstående, vården, polisen, ambassader samt försäkringskassan i förekommande fall.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har enligt arbetsgivaren en likvärdig utbildning. Du ska ha tidigare erfarenhet av myndighetsutövning kring ekonomiskt bistånd. Meriterande är att du har kunskap kring dödsbohandläggning inom socialtjänsten. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Den kräver också att du är initiativtagande och kreativ. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga med externa partners och förmåga att arbeta självständigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation och administration. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Per Klint
Telefon 0708-861592
Område Botkyrka
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (7 dagar kvar)