Chef VA-driftservice

Chef VA-driftservice

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med cirka 93 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati-, och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Teknik- och fastighetsförvaltningen, TFF, ansvarar för vatten och avlopp, förvaltning och underhåll av kommunens fastigheter och lokaler samt driftservice såsom städning, skötsel av tomtmark, transporter och fordonsservice. Förvaltningen har idag drygt 300 medarbetare. Teknik- och fastighetsförvaltningen befinner sig nu i en spännande omorganisering med målet att skapa en mer effektiv och fokuserad organisation med tydligare tillgångsägare. Förvaltningen har starkt medborgarfokus med ambitionen om att kunna erbjuda kommuninvånarna bättre service och professionell verksamhet. VA-avdelningens huvudsakliga uppdrag är leverera dricksvatten av god kvalitet samt omhänderta spillvatten och dagvatten på ett hållbart, effektivt och miljövänligt sätt inom kommunen. VA-driftservice jobbar på uppdrag av VA-avdelningen.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för VA-driftservice på teknik- och fastighetsförvaltningen har du övergripande ansvar för att leda och utveckla verksamheten med ett långsiktigt perspektiv. I ansvarsområdet ingår både operativa och strategiska frågor gällande verksamhet, personal och omvärldsbevakning. Därutöver är en viktig arbetsuppgift att både främja och kravställa enhetens interna och externa samarbeten. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen för driftservice och ingår i verksamhetens ledningsgrupp Som enhetschef har du personalansvar för ett team om 15 medarbetare, däribland 2 arbetsledare. I ditt ansvar ingår att säkerställa att kommunens vatten- och avloppsanläggningar drivs så optimalt som möjligt och att VA-anläggningens värde utvecklas. Tullinge vattenverk är en viktig del av anläggningen. Du ansvarar för att stötta, stimulera och kompetensutveckla personalen samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet inom enheten med fullt chefsansvar för verksamhet och budget. Beredskap ingår i tjänsten. För att lyckas i rollen tror vi att du är en positiv och engagerad ledare som har ett genuint intresse att utveckla verksamheten med ett långsiktigt perspektiv. Du är en problemlösare som kan anpassa sig till växlande omständigheter där du alltid försöker ha en helhetssyn över de förändringar som sker. Du är ansvarstagande, kvalitetsmedveten och strukturerad och du känner dig trygg i rollen som chef. Du har självinsikt och ett mod att agera när det behövs. Utöver ovan är du kommunikativ och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera mot olika delar av förvaltningen, med en god förmåga att delegera och främja ansvarstagande hos dina medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning, alternativt arbetslivserfarenhet som vi anser vara likvärdig för tjänsten. Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning. Du har cirka 5 års erfarenhet av drift och underhåll från VA-anläggningar samt tillhörande ledningsnät. Du har flera års erfarenhet av att leda och organisera en arbetsgrupp. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och förståelse för hur en kommunal verksamhet fungerar. Då rollen innebär många kontaktytor såväl internt som externt ser vi att du har goda kunskaper i svenska såväl muntligen som skriftligen. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Tillverkning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.botkyrka.se/
Sista ansökningsdag 2 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.