Botkyrkas förskolor söker bitr. rektorer

Botkyrkas förskolor söker bitr. rektorer

Som biträdande rektor hos oss får du arbeta i en dynamisk och interkulturell kommun där barns lärande står i fokus. Vårt viktigaste mål är att det går bra för våra barn och vårt huvuduppdrag är att ge barnen kunskaper och värderingar som möjliggör och förbereder barnen för ett framtida liv som aktiva samhällsmedborgare.
I rollen som biträdande rektor förväntas du vara väl insatt i utbildningsväsendets styrdokument och förordningar. Du kan använda relevanta system och tar ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett direkt personalansvar för dina nära medledare som du vägleder i en pedagogisk dialog och utveckling så att förskolans processkvalitet utvecklas.
Du ser betydelsen av en god dialog med arbetstagarorganisationerna och du arbetar utifrån en tillitsbaserad styrning och ledning i alla nivåer. Du har en god förmåga att leda och organisera arbetet så att förskolan strukturkvalitet utvecklas.

Du kommer att vara en del i ett team och i en nära samverkan med övriga kollegor säkerställa kvalitén och likvärdigheten i kommunens förskolor.


Kvalifikationer
Utbildning:
Vi söker dig som har en lärarexamen för verksamhet i förskolan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är ansvarsfull, lyhörd och söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i den egna arbetsgruppen och ledningsteamet och inger ett förtroende i enheten.
Tidigare chefsfarenhet och erfarenhet från kommunalt arbete är meriterande.

Ansök senast: 2019-04-30 Urvalsarbete och intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden

Referensnummer: A867077

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Övrigt
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Sara Dahl
Telefon 0701825377
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från år 2020 ska våra chefer inom förskolan inte ha mer än 30 underställda. Vi börjar förtätningen redan nu och söker dig som tycker det är viktigt att ha bra förutsättning för att ta ansvar för ditt uppdrag enl. LPFÖ-18.

Arbetsplatsbeskrivning
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 90 000 invånare.
Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet samt stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Utbildningsförvaltningen ansvarar i dag för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3200 medarbetare som är fördelade på 48 förskolor, 23 grundskolor och fyra gymnasieskolor.