Boendestödjare till vård och stödsamordnarteamet (tidsbegränsad anställning)

Boendestödjare till vård och stödsamordnarteamet (tidsbegränsad anställning)

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vi söker en vikarierande boendestödjare till vårt ordinära boendestöd i Botkyrka kommun. Ditt uppdrag kommer att vara att bidra till att våra klienter med psykisk ohälsa och/eller missbruk får en god livskvalitet och känner trygghet genom individanpassat stöd.

Arbetsuppgifter
Boendestödjarens främsta uppgift är att stödja brukaren att stärka sina sociala färdigheter och finna sammanhang i tillvaron, underlätta återhämtning, ta hand om sin hälsa samt ge det stöd som personen behöver för att få vardagen att fungera. Det kan till exempel handla om att ge stöd med att sköta vardagliga sysslor som städning, stöd med tvätt, handling, stöd med hygien samt hjälpa med myndighetskontakter. I arbetet ingår det administrativa uppgifter i form av dokumentation.

Kvalifikationer
Du har lägst gymnasieutbildning inom psykiatri, mentalskötarutbildning, vårdare, boendestödsutbildning, behandlingspedagog/socialpedagog eller annan likvärdig utbildning. Som person ser vi att du är flexibel, har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och att du är initiativtagande. Du är strukturerad men kan även arbeta utifrån akutstyrda arbetsuppgifter. B Körkort Meriterande Erfarenhet av dokumentation i Procapita. Utbildning i ESL (ett självständigt liv) MI (motiverande samtal). Har du erfarenhet från socialt arbete eller från att ha arbetat med personer med psykisk ohälsa eller missbruk ser vi det som mycket meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är mål- och resultatinriktad. Botkyrka kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Karam Al-Makadsi
Telefon 070-1886920
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.