Boendesamordnare

Boendesamordnare

Rollen som boendesamordnare hos oss görs om! Vi letar efter dig som har mod, engagemang, öppenhet och vill ta ansvar över att utveckla en delvis ny roll. Du kommer att arbeta med boendeplanering och samordning på individnivå för personer som har beslut om bostad med särskild service enligt LSS och SoL. Nytt för rollen är att du kommer få ta ansvar över rekrytering och uppföljning av korttidsfamiljer enligt LSS där du själv kommer få vara med och forma din roll. Som boendesamordnare arbetar du med att rättsäkert och effektivt åstadkomma verkställighet av boende- och korttidsfamiljbeslut. I det ingår att finna verksamheter som motsvarar individers behov, att vara en länk mellan den enskilde och biståndshandläggare och potentiella verksamheter eller korttidsfamiljer. Som boendesamordnare dokumenterar du ditt arbete löpande, och registrerar uppgifter i ett par olika datasystem. Du tar också fram underlag för statistik och planering på en övergripande nivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande högskoleexamen som vi bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av handläggning inom LSS eller SoL är det meriterande. Även erfarenhet av verksamheter inom funktionsnedsättningsområdet samt ledning och samordning i en politiskt styrd organisation är meriterande. Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av att utreda familjehem eller korttidsfamiljer enligt LSS eller SoL. Eftersom daglig digital dokumentation ingår som en naturlig del i jobbet har du en god datorvana. För att lyckas med arbetet som boendesamordnare ser vi att du som person är självgående och tar ansvar för din uppgift samt driver dina processer vidare med egen kraft. Du har förmåga att skilja på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt gör omdömesfulla avvägningar, prioriteringar och beslut. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt samt ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Mikael Holmgren
Telefon 072-5022130
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning är Myndighet första kontakten. Verksamhetsområdet Myndighet ingår i vård- och omsorgsförvaltningen och består av två enheter, en för SoL och en för LSS. Här arbetar handläggare och boendesamordnare. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.