Biträdande rektor på Språkcentrum

Biträdande rektor på Språkcentrum

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Språkcentrum i Botkyrka kommun är en skolenhet som ansvarar för modersmålsundervisning och studiehandledning på 25 kommunala grund- och gymnasieskolor samt friskolor. Språkcentrum ansvarar även för mottagningen av nyanlända elever. Vi har i uppdrag att bevara och främja flerspråkighet. Vi strävar efter att stå i framkant med ett interkulturellt förhållningssätt för att våra elever ska utveckla sig till modiga, energiska, ansvarsfulla och öppna medborgare. Våra ledord är "varje språk är en källa till inlärning". Språkcentrum i Botkyrka kommun behöver en erfaren, kompetent och driftig kollega. Du är modig, nyfiken och ser möjligheter! Vi önskar en lagspelare som gillar skolledaruppdraget lika mycket som vi gör och vill sikta högt. Tillsammans med oss kommer du att leda verksamheten med eleverna och medarbetarna i fokus. Som biträdande rektor deltar du i ledning och utveckling av verksamheten, systematiska kvalitetsarbetet samt arbete med budget och ekonomi.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att tillsammans med ledningsgruppen driva det dagliga operativa arbetet med lärare och annan personal i olika skolor i kommunen. I din roll som biträdande rektor i modersmålsenheten i Botkyrka kommun är du pedagogisk ledare och har fullt personalansvar vilket bland annat innebär att du genomför medarbetarsamtal, ansvarar för lönesättning, driver systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete. Tillsammans med ledningsgruppen bidrar vi till ökad kvalitet i det pedagogiska ledarskapet, ökat strategiskt arbete för ökad måluppfyllelse. I rollen ingår samarbete med ledningsgrupp, övriga ledare och funktioner inom skolförvaltningarna i Botkyrka kommun och nätverket med Södertörns kommuner.

Kvalifikationer
Du är erfaren och väl insatt i verksamhetens uppdrag och styrdokument. Som ledare är du trygg i dig själv, utvecklingsinriktad och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö som präglas av samarbete och flexibilitet. Du är trygg och har en förmåga att förankra och leda ett pågående utvecklingsarbete och förändringsarbete tillsammans med ledningsgrupp och medarbetare. För dig är kvalitetssäkring en självklarhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare ledarskapsuppdrag, helst inom modersmålsundervisnings. Goda IKT-kunskaper är en självklarhet för att kunna leda det pedagogiska arbetet framåt. Vi söker dig som är flexibel och nytänkande med ett förhållningssätt där våra medarbetare och elever sätts i fokus. Du ser sammanhang och tar ansvar för helheten genom att vara inspirerande och tydlig med dina höga förväntningar, är strukturerad och skapar delaktighet. Du är bra på att kommunicera, organisera och samarbeta, internt såväl som externt, och du är en god ambassadör för Botkyrka kommuns modersmålsenhet.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Mahpareh Riahi
Telefon 0701-805 679
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)