Biträdande enhetschef medborgarcenter

Biträdande enhetschef medborgarcenter

Om arbetsplatsen
Enheten medborgarcenter i Botkyrka kommun har som huvuduppgift att vara en öppen verksamhet som är enkel att nå via valfri kontaktkanal. Medborgarcenter ska erbjuda generösa öppettider och den som söker kommunen ska inte behöva passa olika verksamhetsspecifika telefon- och besökstider. Man ska kunna få svar direkt på flertalet av sina frågor vid en första kontakt med kommunens medborgarcenter. Genom att svara på och hantera en stor andel av återkommande frågor och ärenden till kommunen frigör medborgarcenter tid för förvaltningarna att jobba med ärenden som kräver specialistkunskap. Det finns fem medborgarkontor; Hallunda, Alby, Fittja, Tumba och Tullinge samt en reception i kommunhuset som medborgarcenter ansvarar för.

Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef på medborgarcenter är du personal-, budget- och verksamhetsansvarig för en av två arbetsgrupper. Du sköter den dagliga driften, såsom schemaläggning och bemanning. Du håller i verksamhetsmöten, medarbetare- och lönesamtal för den egna gruppen. Du jobbar verksamhetsnära samt med utvecklingsarbete såväl internt på enheten som inom kommunen. Du rapporterar till enhetschefen för medborgarcenter och jobbar nära den andra biträdande enhetschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom samhällsvetenskapliga ämnen, annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller motsvarande erfarenhet. Du är van vid att leda personal och vid att coacha andra människor. Du har flerårig erfarenhet av att leda och fördela arbetet som chef med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du har också kundserviceerfarenhet. Du tycker om att jobba med människor och service som är i ständig utveckling för att möta medborgarnas behov. Du är lugn, tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du har en stor förmåga att samarbeta, ge feedback och coacha andra. Du är även positiv, prestigelös och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom du kommer att leda medarbetare på flera arbetsplatser, som ligger spridda i kommunen, är det önskvärt att ha B-körkort och tillgång till egen bil.

Övrigt
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marie Lindvall
Telefon 072 501 39 10
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 sept 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.