Biträdande enhetschef äldreboende

Biträdande enhetschef äldreboende

Vi söker dig som är laddad för uppdraget som biträdande enhetschef till vård- och omsorgsboendet i Alby Äng, då den befintliga valt att gå vidare för att flytta till kärleken. Rollen som biträdande enhetschef innebär ett operativt ansvar för personal, verksamhet och budget . I rollen igår att leda och fördela det dagliga arbetet utifrån verksamhetens och brukarens behov samt ge stöd och handledning till medarbetare. Du ingår i ett ledningsteam för boendet innefattandes av en enhetschef och en till biträdande enhetschef. I arbetsuppgifterna ingår: * Löpande utveckling av enheten i samråd med enhetschefen. * Samarbeta med andra yrkesroller. * Planering och kartläggning av kompetens- och utbildningsbehov. * Operativt ansvar för medarbetar- och lönesamtal. * Se till att resurser och kompetenser finns tillgängliga inom enheten. * Rapporterar månatligen sjukfrånvaro, rehabilitering, arbetsrättsliga ärenden, utbildningar, kurser och planeringsdagar eller andra händelser till enhetschef. * Avvikelse från budget i balans ska följas upp med analys, åtgärdsplan, tidsplan och förväntad effekt tillsammans med enhetschef. * Ansvara för inflyttningssamtalet, att social dokumentation förs enligt gällande rutiner samt att genomförandeplaner uppdateras för samtliga brukare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning som socionom, sjuksköterska eller annan av relevans. Du har erfarenhet från äldreomsorgen och/eller kommunal verksamhet. Det är meriterande om du har ledarserfarenhet . Som biträdande enhetschef behöver du ha goda kunskaper om den lagstiftning som rör enheten samt har kunskap eller lätt kan tillämpa olika system och verktyg liksom hanterar Officepaketet väl, då arbetet innefattar el del dokumentation. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper i ekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. Som person bör du vara trygg och stabil samt ha en god samarbetsförmåga. Du ska kunna leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Du bör vara strukturerad i ditt arbetssätt genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. I rollen ingår också att arbetar med komplexa frågor. Du bör därför ha förmågan att analysera och lösa komplicerade problem samt förstå komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna. Tjänsten som biträdande enhetschef innebär stor social kontaktyta, varför du behöver känna dig trygg i det forumet och har förmåga att kommunicera på ett tydligt, ibland ödmjukt sätt, i både tal och skrift. Provanställning kan tillämpas.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marika Hofgren
Telefon 0761150131
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 mars (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Äldreomsorgen är en del av vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun som ger äldre människor möjlighet att vara självständiga, trygga och ha en meningsfull tillvaro. Äldreomsorgen drivs i olika former för att möta upp äldre människors olika behov av stöd, bland annat erbjuder vi hemtjänst, vård- och omsorgsboende, mötesplatser, dagverksamhet och kost- och måltidsservice samt så arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter inom äldreomsorgen. Hos oss får du flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.