Behandlare till Mini Maria

Behandlare till Mini Maria

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker en behandlare till MiniMaria. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Som behandlare är du anställd av Socialförvaltningen och har din tillhörighet på Öppenvård unga. Öppenvård unga är en av tre enheter som erbjuder råd, stöd och behandlande insatser till barn, ungdomar och deras familjer. Våra lokaler ligger centralt i Tumba och är lätta att nå med allmänna kommunikationer. För att nå bästa möjliga resultat för brukarna satsar vi på att ständigt förbättra vår kvalité och utveckla våra metoder. Vi har ett nära och engagerat samarbete med externa och interna samarbetspartners. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor.

Arbetsuppgifter
MiniMaria Botkyrka är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 20 år som har funderingar eller problem kopplade till alkohol, droger eller spel. MiniMaria Botkyrka är en samverkan mellan Botkyrka kommun och Beroendecentrum Region Stockholm. På MiniMaria Botkyrka arbetar tre behandlare och en sjuksköterska. Du kommer att arbeta med behandling, rådgivning och information till ungdomar och deras anhöriga. De ungdomar du möter kan dels söka själva till mottagningen, dels bli beviljade kontakt med mottagningen som en insats. I dessa fall har du ett nära samarbete med utredande socialsekreterare. Som behandlare på MiniMaria i Botkyrka är du också ansvarig för de ungdomar som är dömda till ungdomstjänst/ungdomsvård.

Kvalifikationer
Du är socionom eller har likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du har goda kunskaper om riskbruk eller missbruk av alkohol, droger och spel. Du har erfarenhet av att arbeta behandlande med ungdomar, deras familjer och nätverk. För att lyckas i rollen som behandlare är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig och ställa om utifrån föränderliga omständigheter. Som person är du trygg och stabil, samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt för att samarbeta med personer i din omgivning för att tillsammans nå bästa möjliga resultat, samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt på ett självständigt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Tor Löfgren
Telefon 0702932405
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.